F1 - BIZTATÓ HÍREK NIKI LAUDA ÁLLAPOTÁRÓL

niki_lauda_kitzcharitytrophy_hahnenkamm_race_ml9rxxz8xgcx.jpg

Az orvosok, akik a csütörtöki nap folyamán tüdőátültetést hajtottak végre a háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudán, elégedettek a 69 éves osztrák felépülésének tempójával.

Mint az ismeretes, csütörtökön meg kellett operálni Niki Laudát, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező vezetőjét a Bécsi Központi Kórházba, ahová magánrepülőgéppel érkezett, miután lebetegedett ibizai nyaralása közben.

S noha egyelőre még messze van a tökéletestől Lauda állapota – amely miatt még egy ideig intenzív kezelés alatt tartják –, az orvosok közül Walter Klepetko az osztrák ORF-nek elégedetten nyilatkozott: „Jelenleg minden jól halad, elégedettek vagyunk.”

Emellett Klepetko azt is hozzátette, hogy egy tüdőtranszplantációt követő felépülés általában két-három hétig szokott tartani, de ez Laudánál tovább tarthat, miután a maga 69 évével nem mondható fiatalnak. Érdekesség, hogy ez a kórház évente 120 hasonló jellegű operációt hajt végre.

Ugyanakkor leszögezte a neves orvos, hogy a mostani betegsége nem áll összefüggésben az 1976-os nürburgringi versenyen – amelyet két nap híján napra pontosan 42 esztendővel ezelőtt rendeztek meg – elszenvedett balesetének következményeivel: „Egy valami biztosan feltételezhetünk: mégpedig azt, hogy a tüdőátültetés nem egy kései következménye azon, égési sérülésekkel is járó balesetének.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514160523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laura Eszényi 2018.08.04. 19:28:12

Örülök, hogy sikerült a műtét és gyógyúlást kívánok neki! <3

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása