F1 - KIDERÜLT, MIÉRT KERÜLT KÓRHÁZBA NIKI LAUDA

niki_lauda_f1_grand_prix_great_britain_r5jcpttcstex.jpg

Csütörtökön sikeres tüdőátültetést hajtottak végre a háromszoros Forma-1-es világbajnok esetében a Bécsi Központi Kórház orvosai.

Noha sokaknak nem tűnt fel, de Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel fel nem ruházott vezetője sem a Német Nagydíj, sem a Magyar Nagydíj helyszínére nem kísérte el munkaadóját. Az első jelentések arról szóltak, hogy ibizai nyaralása során lebetegedett, majd arról, hogy folyamatosan köhögés után Bécsben kellett kórházba szállítani, influenza gyanújával.

Mint az ismeretes, a háromszoros világbajnok osztrák nagyon súlyos tüdősérüléseket szenvedett el az 1976-os Német Nagydíjon történt balesetében, amely még a leglaikusabb Forma-1-rajongók számára sem cseng ismeretlenül. Akkor toxikus, azaz mérgező gázokat lélegzett be, és mindennek ellenére csodával határos módon, három versennyel később már ismét ott volt a rajtrácson, Monzában.

A kórház közleménye így szól Lauda állapota és műtétje kapcsán: „Súlyos tüdőbetegség következtében Niki Laudánál tüdőtranszplantációt kellett eszközölni a Bécsi Központi Kórházban. Az átültetést sikeresen elvégezte Walter Klepetko és Konrad Hotzenecker.”

Emellett a kórház arra kéri az újságírókat és a nagyérdeműt, hogy tartsák tiszteletben Laudáék magánszféráját, ugyanis egyelőre a család semmilyen hivatalos tájékoztatást nem fog kiadni.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114159181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása