F1 - OCON A RENAULT-NÁL FOLYTATHATJA?

esteban_ocon_f1_grand_prix_hungary_w6tclx8xnwsx.jpg

Mostanában egyre több sajtópletyka rebesgeti Esteben Ocon 2019-es átigazolását, a Crash.net-nek nyilatkozva pedig a Mercedes-főnök Toto Wolff elismerte, hogy a francia valóban kiköthet a Renault-nál kölcsönben úgy, hogy közben továbbra is a Mercedes patronáltja marad. Hetekben belül akár a hivatalos bejelentés is napvilágot láthat.

esteban_ocon_f1_grand_prix_hungary_practice_0b1rkd3-gtix.jpg

2015-ben vált a Mercedes pilótanevelő programjának részévé Esteban Ocon, aki a Forma-1-ben a GP3-as bajnoki címét követően, 2016 közepén mutatkozhatott be a Manor színeiben. A következő évre a jelenleg 21 éves versenyző átigazolt a Force Indiához, s immár 41 királykategóriás versenyt tudhat a háta mögött.

Azonban Silverstone-ban mostanában eléggé feszült a levegő, mivel az elmúlt időszakban annyira kilátástalan anyagi helyzetbe került a csapat, hogy komolyabb adósságot halmozott fel versenyzőjével, Sergio Pérezzel, a sebességváltókat és az erőforrásokat biztosító Mercedesszel, valamint a HYPE energiaitalgyártóval szemben – olyan szinten, hogy a múlt héten az utóbbi három fél összefogott és a londoni Legfelsőbb Bíróság elé vitte a Force Indiát, amelyhez csődbiztost jelöltek ki. S noha ezen akció célja éppen a csapat megmentése volt, egyáltalán nem biztos, hogy az elmúlt két évben a konstruktőri bajnokságot a negyedik helyen záró együttes átvészeli ezt az időszakot.

Ennek alapján is komolyabb pletykalánc indult meg, amelynek Ocon is a részesévé vált. Amennyiben hitelt adhatunk a híreknek, a francia jövőre már a Renault-nál versenyezhet, míg onnan Carlos Sainz – akit a francia gyári csapatnak kicsivel több mint egy évre adott kölcsön a Red Bull – a McLarennél köthet ki.

A Crash.net hasábjain ennek kapcsán épp a napokban beszélt a Mercedes főnöke, Toto Wolff – az osztrák szakembert nem zavarná, ha a fejlődését szem előtt tartva Ocon a Renault-nál folytatná: „Amikor széthullott a Gravity, akkor vettük a szárnyaink alá Estebant, így az első csapat, amellyel asszociálódott, a Renault volt. Ekkortájt mi még éppen csak belevágtunk a juniorprogramunkba, így helyesnek láttuk azt, ha szabad kezet adunk Pascalnak [Wehrlein – szerk.] és Estebannak is.”

„Idáig olyan ösvényen próbáltuk terelgetni őket, amely hosszú távú sikert hozhat nekik és egy nap világbajnokok lehetnek. Azonban Valtteri [Bottas – szerk.] és Lewis [Hamilton – szerk.] révén egy rendkívül stabil felállásunk van, így momentán nincs üresedés a Mercedesnél” – tette hozzá Wolff. – „Viszont, ha kapnának egy ajánlatot egy olyan csapattól, amellyel sikeresek lehetnek versenyzőként, nem akarunk az útjukba állni.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214158595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása