F1 - RUSSELL- ÉS MERCEDES-ELSŐSÉG A HUNGARORINGI MÁSODIK TESZTNAPON
Forma-1 2018: Hungaroring - 2. tesztnap

38243755_10155730150127411_5004541724895215616_n.jpg

A Forma-2-es bajnokság éllovasa, a Mercedes nevelőprogramjában pallérozódó George Russell megdöntötte Antonio Giovinazzi keddi nem hivatalos körrekordját, ezzel pedig az élen zárta az idei utolsó szezonközi tesztnapot a mogyoródi versenypályán.

Kedden valamennyi versenyzőnél kevesebb kört teljesített a Hungaroringen egy sebességváltóhiba, szerdán pedig az élre repítette a Mercedest George Russell. Igaz, ebédidőnél még Kimi Räikkönen állt a vezető pozícióban a Ferrarival és egy 1:16.171-es köridővel, azonban a délutáni órákban a Forma-2-es bajnoki pontverseny első helyén álló brit átvette a vezetést 1:16.050-nel. Erre Räikkönen egy 1:15.805-tel válaszolt, de ez végül nem bizonyult elegendőnek a 2007-es világbajnok részéről, ugyanis Russell megint tudott javítani, s 1:15.575-ös idejével néhány századdal ugyan, de megdöntötte Antonio Giovinazzi keddi nem hivatalos körrekordját.

Räikkönen ugyan később még tudott faragni a hátrányán, de 74 ezredmásodperccel így is kikapott Russelltől, második lett. A harmadik helyre a Red Bull-lal az Aston Martin GT-programjában részt vevő Jake Dennis ért oda; a brit pilótát – aki egyébként majdnem másfél másodperccel maradt el az etalonidőtől – a negyedik pozícióban a tegnapi nap folyamán még a Ferrarit terelgető Giovinazzi zárt, immár a Sauber C37-est terelgetve.

Nem úsztuk meg a második napon sem a piros zászlók felbukkanását – ezúttal azonban nem egy baleset miatt kellett megszakítani a körözést, hanem amiatt, mert Nikita Mazepin alatt kétszer is megállt a Force India-Mercedes; először a 11-es kanyarnál, majd a 13-as kanyar kijáratánál. Így a GP3-as futamgyőztes orosz volt a leginaktívabb a nap folyamán: 51 kört teljesített, de ennek ellenére ötödik lett.

Több mint ezer szurkoló zárandokolt ki a mogyoródi pályára azért, mert ezúttal a Williams autójával Robert Kubica gördülhetett pályára. A Forma-1-es nagydíjnyertes orosz versenyző félidőnél még a második helyen állt, de a délutáni folyamán már nem tudott javítani az a 1:18.451-es körén, így a hatodik helyen zárt.

Lando Norris a McLaren-Renault-val a hetedik legjobb időt futotta meg, ezzel megelőzte egyik F2-es versenytársát, a Renault-t pályára vivő Artem Markelovot, a sort pedig a Toro Rossók zárták. A faenzai istálló a pirellis tesztnek köszönhetően ma is két autót használhatott: Sean Gelael lett a kilencedik az egyik géppel, míg a gumitesztelős STR13-assal a csapat állandó versenyzői, Pierre Gasly és Brendon Hartley a legutolsó helyeken zártak, igaz, náluk abszolút nem a köridőn volt a hangsúly.

Ezzel pedig véget is ért a nagy kora nyári hajsza a Forma-1-es csapatok számára, amelyek most már valóban lebonthatják motorhome-jaikat és összecsomagolhatnak. Négy hét múlva, Belgiumban jön a folytatás.

A második hungaroringi tesztnap végeredménye:

f1_2018_hun_teszt_d2.jpg

Fotó: Etherington/Wilhelm

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8414156553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása