F1 - GIOVINAZZI URALTA AZ ELSŐ TESZTNAPOT A HUNGARORINGEN
Forma-1 2018: Hungaroring - 1. tesztnap

38001573_2207043362658609_2354999442492358656_n_1.jpg

A Sauber idei harmadik számú pilótája körrekorddal repítette az élre a Ferrarit a mogyoródi szezonközi teszt első napján. Közben bemutatkoztak az első példányai a 2019-es első vezetőszárnyaknak.

Antonio Giovinazzi számára abszolút nem ismeretlen terep a Hungaroring, ugyanis korábban teljesített már hazánkban GP2-es futamokat, majd a tavalyi pénteki első edzésen a Haas, az idein pedig a Sauber autójával hagyta el a depót. A mai napon folyamán pedig a Ferrari világbajnoki esélyes gépével, az SF71-H-val tehette meg ugyanezt, amellyel már a délelőtt folyamán átvette a vezetést, majd a délutáni négyórás etapban a nem hivatalos pályacsúcsot is felállította 1:15.648-cal, amellyel átadta a múltnak Sebastian Vettel szombati köridejét, amely fél másodperccel volt lassabb.

Ezzel több mint két és fél másodpercet adott Marcus Ericssonnak és a Sauber-Ferrarinak, a harmadik helyre pedig Brendon Hartley ért oda a Toro Rossóval. Mindeközben a faenzaiak másik gépét összetörte a Pirellinek tesztelő Sean Gelael – az indonéz versenyző a tempós Alesi-kanyarban dobta el az STR13-ast.

Lando Norris lett a negyedik, Daniel Ricciardo pedig a hatodik – ők voltak az egyedüliek, akik az utolsó másfél órában is kimerészkedtek a garázsból a Hungaroringre lezúduló csapadékmennyiség ellenére. Ezalatt a kettejük között záró George Russell, az F2 éllovasa tette meg a legkevesebb kört az első nap folyamán, szám szerint 49-et, amelyben egy sebességváltó-meghibásodás vállalt számottevő szerepet.

Sahara Force India on Twitter

Chequered flag! Rain limited the on-track action in the afternoon, but @NicholasLatifi still managed to complete 103 laps! P7 with 1:19.994 to wrap up our day. #BudaTest

WILLIAMS RACING on Twitter

First session complete for Oliver this morning, he will be back out this afternoon! #F1 #F1Testing #BudaTest

A Force India és a Williams pedig azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy elsők között vitték pályára a 2019-re tervezett, egyszerűbb szárnymodifikációkat, Nicholas Latifivel és Oliver Rowlanddel. A kanadai és a brit között Nico Hülkenberg zárt a Renault-val, a nap folyamán pedig Gelael bizonyult a leglassabbnak.

Szerdán reggel, közép-európai idő szerint 9 órától folytatódik az idei utolsó évközi gyakorlás a Hungaroringen.

Az első tesztnap végeredménye:

f1_2018_hun_teszt_d1.jpg

Fotó: Scuderia Ferrari / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614154887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása