F1 - KIK VEZETNEK MAJD A HUNGARORINGI GYAKORLÁS SORÁN?

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_hungary_p9qe8f6bpn7x_1.jpg

A Haas F1 Team-et kivéve valamennyi csapat számára nem ért véget a vasárnapi versennyel a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíj, ugyanis kedden és szerdán lebonyolítják a Hungaroringen az idei második és egyben utolsó szezonközi tesztet. Világbajnokok közül egyedül Kimi Räikkönen gördül majd pályára, de megannyi szurkoló nagy örömére Robert Kubica is lehetőséghez jut.

Gene Haas csapata már bő egy héttel ezelőtt jelezte, hogy nem kíván majd részt venni az idei második, a Hungaroringen tartandó kollektív szezon közbeni gyakorlásán – helyette hasznosabbnak tartják, hogy ha az elmúlt versenyek, a Pirelli-teszt, valamint a szimulátoros menetek adatait értékelik ki.

Azonban a többi csapat tiszteletét teszi a mogyoródi pályán a következő két nap folyamán is. Ezúttal az állandó pilótáknak kevesebb szerep jut, amelyet az is bizonyít, hogy az idei mezőnyből mindössze hatan fognak pályára gördülni, személy szerint a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen (Ferrari), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hülkenberg (Renault), Brendon Hartley (Toro Rosso), Pierre Gasly (Toro Rosso), valamint Marcus Ericsson (Sauber).

Cserébe viszont igencsak színvonalas felállás áll össze az alakulatok harmadik számú, valamint ifjú versenyzőiből. Ennek köszönhetően jelen lesznek a Forma-2-es bajnokság éllovasai, George Russell és Lando Norris a Mercedes, valamint a McLaren színeiben, a szintén a Forma-1-be kerülés kapujában táncoló Antonio Giovinazzi – aki az első nap folyamán a Ferrari, a másodikon pedig a Sauber 2018-as versenygépét vezetheti –, a GP3-as széria frontvonalába tartozó és a Force Indiától lehetőséget kapó Nikita Mazepin.

Persze, mindenképpen érdemes megemlíteni a királykategóriába való visszatéréséért harcoló Robert Kubicát, illetve az immár endurance tapasztalatokkal is bíró Oliver Rowlandet, akik majd a Williams FW41-es kódjelű autóját terelgethetik majd a 4381 méter hosszú aszfaltcsíkon. És akkor olyan neveket meg sem említettünk, mint Artem Markelov vagy Nicholas Latifi, akik szintén erős pilótáknak számítanak az F2-ben.

Jake Dennis személyében egy kifejezetten érdekes név is akad az indulók listáján: a korábban a formulaautós nevelőszériákat is megjárt brit a Red Bull-lal tehet meg értékes kilométereket, miután az energiaitalos Forma-1-es csapatot lassan már ezer szál köti ahhoz az Aston Martinhoz, amelynek a GT-programjában versenyez. Mondjuk, abból a Milton Keynes-i gárda vezetősége abból nem csinált titkot eddig sem, hogy eredetileg a Forma-3-as Európa-bajnokság élmezőnyében harcoló ifjú pilótájukat, Daniel Ticktumot akarták beültetni az egyik napra – csakhogy ehhez a 19 éves pilóta nem rendelkezett kellő mennyiségű licenszponttal, amiben közrejátszik az is, hogy 2015-ben egy évre eltiltották a versenyzéstől.

De ne is szaporítsuk tovább a szót, íme, a hungaroringi tesztbeosztások:

2018. július 31., kedd 2018. augusztus 1., szerda
Mercedes George Russell George Russell
Ferrari Antonio Giovinazzi Kimi Räikkönen
Red Bull Daniel Ricciardo Jake Dennis
Renault Nico Hülkenberg Artem Markelov
Haas nem vesz részt nem vesz részt
Force India Nicholas Latifi Nikita Mazepin
McLaren Lando Norris Lando Norris
Toro Rosso Brendon Hartley Délelőtt: Brendon Hartley
Délután: Pierre Gasly
Sauber Marcus Ericsson Antonio Giovinazzi
Williams Oliver Rowland Robert Kubica


Fotó:
Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9314152079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása