F1 - HIVATALOS: NEM LESZ KÉT AMERIKAI VERSENY JÖVŐRE

f1_grand_prix_of_usa_hwpclh9tl0bx.jpg

Noha sokáig úgy tűnt, hogy 2019-ben bemutatkozhat a Forma-1-es versenynaptárban Miami egy utcai pályával, végül a szervezők azt a döntést hozták, hogy az idő szűke miatt egy évvel halasztják a terveket.

Az elmúlt néhány hétben a paddockban egyre inkább azt rebesgették, hogy meghiúsulhat a miami illetékesek és a Forma-1 szervezői közötti megállapodás, ugyanis nagyon kevés idő maradt hátra ahhoz, hogy igényesen megrendezzék az eseményt. Majd, a hétfő délutáni órákban hivatalosan is megerősítést nyert a hír, miszerint bizony, legalább 2020-ig kell várnunk arra, hogy Austin mellett egy másik amerikai helyszín is vendégül lássa a száguldó cirkusz apraja-nagyját.

„Szorgalmasan ténykedtünk azon az elmúlt néhány hónapban a promóterünk, Stephane Ross, azaz az RSE Ventures, valamint Miami városvezetése mellett, hogy megvalósítsuk ambícióinkat a Forma-1-es Miami Nagydíj kapcsán” – tudatta a nagyérdeművel a hivatalos sajtóközleményben Sean Bratches, a sportág kereskedelmi igazgatója, hogy jövőre még nem lesz nagydíj Miamiban. – „S ugyan látványos előrelépést tettünk meg, de ezek rendkívül komplikált tárgylások. Az lett volna a preferenciánk, hogy már 2019-ben futamot rendezzünk, de volt egy pont, amin túl lehetetlenné vált a lehető legjobb kerék a keréken versenyzést elhozni a rajongóink, valamint a versenyzők és a pilóták számára, mégpedig a rendelkezésre álló, szűkös idő miatt.”

f1_grand_prix_of_usa_kus1jo9he0mx.jpg

Ha jövőre nem is, de utána lehet két hazai futama a Haas F1 Team-nek.

Azonban Bratches leszögezte, hogy szó nincs arról, hogy fel szeretné adni a miami versennyel kapcsolatos terveket, de a helyi hatóságokkal együtt jobbnak látták, ha terveiket csak 2020-ra valósítják – ennek érdekében pedig a kontraktus csak a nyár végén kerül aláírásra. Meg is magyarázta a döntést a szakember: „Mindig is az volt az álláspontunk, hogy nem szeretnénk kompromisszumokba bocsátkozni, ugyanis a lehető legjobb versenyt szeretnénk biztosítani a miami emberek, a rajongóink és azon 1.8 milliárd ember számára, akik évente nézik világszerte a Forma-1-et a tévében. És ha ennek érdekében az kell, hogy 2020-ig várjunk, legyen, mert még mindig jobb, mint egy szuboptimális aszfaltcsíkon versenyezni egy gyors megállapodást követően.”

Bratches emellett elárulta, hogy továbbra is szándékukban áll terjeszkedni az Amerikai Egyesült Államoknak, amelynek az egyik jele az lesz, hogy az októberi hónap során Miamiban rendeznek egy Forma-1-es rajongói fesztivált, amelynek egyik fő célja az, hogy még a szkeptikusabb helyiekhez is közelebb hozzá a formulaautózás királykategóriáját.

Viszont Miami debütálásának csúsztatásával valószínű, hogy jövőre eggyel kevesebb, szám szerint húsz futamot fognak megrendezni, miután Németország ismét kipottyan a versenynaptárból az évek óta ismert finanszírozási problémák miatt – az azonban már a jövő zenéje, hogy csupán átmenetileg, vagy végleg… Az viszont biztos, hogy a hétfői döntés értelmében egy októberi időpont felszabadult.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114131333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása