GP3 - HUBERT AZ IDEI ELSŐ DUPLÁZÓ, A BAJNOKI ÉLLOVASÉ A POLE!
GP3 2018: Hungaroring - Időmérő edzés

_54i8069_4464025.jpg

Ami a pole-okat illeti, az előző négy versenyhétvége folyamán négy különböző versenyző foglalhatta el az első rajtkockát a főverseny rajtjánál – ez a sorozat azonban a mai nappal végbeszakadt, ugyanis Anthoine Hubert, az egyéni kiírás listavezetője Nagy-Britannia után a Hungaroringen sem telt legyőzőre a kvalifikáció alkalmával.

Alig néhány perc telt el a GP3-asok hungaroringi időmérő edzéséből, máris meg kellett lengetni a piros zászlókat. Történt ugyanis, hogy az MP Motorsport finn versenyzője, Niko Kari lesodródott a pályáról a 4-es kanyarnál (ahogyan azt a későbbiek folyamán többen is megtették), majd, amikor visszatért nagy tempóval a pályára, megcsípte a füvet, és nem tudott megállni idejében az 5-ös kanyarnál – emiatt nekiütközött az ART Grand Prix pilótájának, Nikita Mazepinnek. Az orosz vissza tudta hozni az autóját a depóba, viszont Kari ott maradt a pálya szélén, törött bal hátsó felfüggesztése.

Mazepin autójának jobb első felfüggesztése is megsérült, de az ART Grand Prix-nál tanítani való gyorsasággal orvosolta a problémát. Olyannyira, hogy a zöld jelzés megjelenése utáni első csörtét követően az orosz át is vette a vezetést 1:32.213-mal. Ezt követően a versenyzők kivétel nélkül visszatértek a boxutcába, így néhány perc erejéig csend honolt a Hungaroringen – azonban szűk nyolc perccel a kockás zászló előtt a mezőny már vissza is tért a pályára, felkészülve a fináléra.

Az utolsó nekifutás folyamán záporoztak a jobbnál jobb, 1:31-es köridők, aminek eredményeként két perccel a vége előtt a bajnokságot vezető Anthoine Hubert vette át a vezetést 1:31.409-cel, mögé pedig Leonardo Pulcini (Campos Racing), Callum Ilott (ART Grand Prix) és a Trident frissen igazolt pilótája, David Beckmann sorakozott fel.

img_1561_1.JPG

Az utolsó körök folyamán még Mazepin és Pulcini voltak veszélyesek az ART-s franciának a rajtelsőségére, de végül az orosz 75 ezreddel, az olasz pedig 106 ezreddel kapott ki – ez pedig azt jelentette, hogy Hubert a silverstone-i időmérő után a magyarországin sem talált legyőzőre, míg Mazepin és Pulcini mögé másik két ART-s, Jake Hughes és Callum Ilott sorakoztak fel, megelőzve két tridentest, Ryan Tvetert és David Beckmann-t.

Az első tíz helyezett sorrendjét az MP Motorsport franciája, Dorian Boccolacci, az Arden International versenyzője, Joey Mawson, valamint a Jenzer Motorsport amerikaija, Juan Manuel Correa tette teljessé. Kisebb meglepetésre két tridentes is kiszorult a TOP-10-ből: Giuliano Alesi a 11. lett, míg Pedro Piquet csupán a 13. legjobb kört futotta meg.

Az időmérő edzés egyébként Devlin DeFrancesco részvétele nélkül zajlott le – de most már biztos, hogy a kanadai MP-st a hétvége további részében sem láthatjuk Mogyoródon.

Közép-európai idő szerint a GP3-asok programja 18:30-kor folytatódik, a 22 körös főversennyel.

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2018_hun_q.jpg

Fotó: GP3 Media; Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7514146765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása