F1 - GASLYT MEGBÜNTETTÉK: A FRANCIA ELBUKTA A SILVERSTONE-I PONTJÁT

pierre_gasly_f1_grand_prix_great_britain_ghpkj3e9z4dx.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírái még a leintést követően belenyúltak a Brit Nagydíj végeredményébe – döntés született Pierre Gasly és Sergio Pérez futam végi koccanásában!

Amellett, hogy a vasárnapi Brit Nagydíjon öldöklő csata folyt a futamgyőzelemért, amelyből végül Sebastian Vettel került ki győztesen, a hátrébb lévő pozíciókért is küszködöttek a versenyzők. Ahogyan Pierre Gasly is hajkurászta Sergio Pérezt az utolsó pontot jelentő tizedik helyért: két körrel a vége előbb a Club-kanyarban a francia Toro Rosso-pilóta támadást is indított, de a Force India mexikóiját megelőzni csak úgy tudta, hogy nekikoccant.

Így a versenyfelügyelők automatikusan vizsgálat alá vonták az incidenst és a két versenyzőt, majd a futam után pár órával úgy vélték, hogy teljes egészében vagy legalább döntő mértékben Gasly volt a hibás – emiatt kiróttak rá utólag egy 5 másodperces büntetést, amellyel a GP2 2016-os bajnoka elbukta a 10. helyet, amely számára az idei harmadik pontszerzést jelentette volna a bahreini negyedik és a monacói hetedik pozíció után.

Viszont így a Toro Rossóst csak tizenharmadikként rangsorolták, az utolsó pontot meg Péreznek ítélték.

A koccanásról a videofelvétel az alábbi cikkre kattintva tekinthető meg:

Gasly penalty promotes Perez into points

Pierre Gasly thought he'd snatched the final point in Sunday's British Grand Prix with a dramatic late pass on Sergio Perez's Force India. But after reviewing the strong-armed way in which the Frenchman completed the overtake, the race stewards at Silverstone decided to hand the Toro Rosso driver a five-second time penalty - a decision that drops Gasly from 10th to 13th and means Force India end their home race with both cars in the points.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914102873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása