TCR EU - MORA VEZETÉSÉVEL KETTŐS M1RA-GYŐZELEM A MÁSODIK FUTAMON
TCR Europe 2018: Hungaroring - 2. futam

2018-2018_hungaroring_friday---2018_tcr_europe_hungaroring_26_francisco_mora_32.jpg

Az első után a második futamon is volt miért örülni magyar szempontból, mert Michelisz Norbert csapata Francisco Morával és Nagy Dániellel kettős győzelmet aratott a hungaroringi második futamon, megelőzve a két HELL-KCMG-Hondát.

A piros lámpák kialvását követően szépen elkapta a rajtot az élről a M1RA-Hyundaijal Francisco Mora, azonban a 2-es kanyarban egy belső íven bemutatott előzésnek köszönhetően honfitársa és druszája, Francisco Abreu tört az élre. A két portugál mögé Julien Briché, Nagy Dániel, Josh Files és a bajoki éllovas Dusan Borkovic sorolt be.

Az első kör végén Borkovic megpróbálta nyomás alá helyezni Files-t, aki eközben utolérte Nagyot, de előzést egyik versenyző sem tudott bemutatni, viszont erre a bolyra megérkezett Tassi Attila is a HELL-KCMG-Hondával.

Két körrel később Borkovic ismét megpróbálkozott Files megelőzésével, viszont a szerb és az angol koccantak a 12-es kanyar előtt, aminek következtében a Target-Hyundai lökhárítója megrongálódott – emiatt viszont irányíthatatlanná vált az autó, így a bajnoki éllovas visszaesett a mezőny végére, majd ki is jött a depóba.

Eközben az élbolyban két csata is elkezdett kibontakozni: az első helyért Mora üldözte Abreut, Nagy Daninak pedig a harmadik helyre fájt a foga Brichével szemben. A két M1RA-s közül elsőként Nagy tudott előzni, aki a célegyenesre már Briché előtt fordult, majd a következő első két-három kanyarjában meg is tudta őrizni a pozíciót. A francia Peugeot-pilótának viszont már nem is volt lehetősége visszatámadni, mert előbb Tassi ment el mellette, aztán Files előzte vissza, miután volt köztük egy kisebb kakaskodás a 13-as kanyarban. (Nem sokkal később viszont Briché kapott egy áthajtásos büntetést a pályahatárok folyamatos átlépése miatt. Egy-két körrel később Vernay és a bajnokesélyes Azcona is megkapta ezt a büntetést.)

A hatodik körben pedig az élen is változott a sorrend, mivel Mora visszaegerészte magát az élre Abreu megelőzésével. Valamivel később, a második szektorban a portugál Peugeot-versenyző ritmust veszített, így Nagy Dani simán meg tudta előzni, azonban Tassi Attila támadási kísérletét vissza tudta verni. Még úgy is, hogy a célegyenes végén egy kissé leszaladt a pályáról, viszont mögötte a két hondás helyet cserélt: Files feljött negyediknek.

Egy körrel később viszont Abreu már nem tudott mit kezdeni Files-zal szemben, aki így feljött harmadiknak. A portugál később, a 10. körben is elhagyta a pályát, így Tassi is utat talált mellette, viszont megkapta a nyakába a két targetest, Reece Barr-t és Kris Richardot.

Ezalatt a két M1RA-s meglógott az élen, Francisco Mora pedig megszerezte az első győzelmét a TCR Europe-ban csapattársát, Nagy Dánielt megelőzve – ez a magyar istálló első sikere és pláne kettős sikere az Európa-kupában!

A dobogó legalsó fokára Josh Files állhatott fel csapattársa, Tassi Attila előtt zárva, aki a szombati, önhibáján kívüli kiesésén egy negyedik hellyel szépített. Abreu végül az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót Barr-ral és Richarddal a nyakán, a nyolcadik pozícióban pedig a mezőny végéről felzárkózó Stefano Comini végzett.

Ficza Ferenc az ötödik helyről rajtolva a 9. helyen látta meg a kockás zászlót, de ezzel a DSG-váltós, öregecske CUPRA-val ez is szép teljesítmény. Az utolsó pontot Stian Paulsen csípte el.

Ma is viszonylag magas volt a kiesési ráta, mert összesen hat versenyző nem fejezte be a futamot, mégpedig a következők: Danny Kroes, Jean-Karl Vernay, Jedlóczky L. Márk, Cedric Piro, Igor Stefanovski és Dusan Borkovic.

Ami a bajnoki pontversenyt illeti, annak élén nem történt változás, miután mind Azcona, mind Borkovic nullázott, így továbbra is a spanyol vezet egyetlenegy egységgel. Nagy Dani viszont ezzel a dupla dobogós hétvégével számottevően javított: már a harmadik az összetettben, a lemaradása meg mindössze 25 pont.

A folytatásra Assenben kerül majd sor, augusztus 18-19-én.

A második futam végeredménye:

tcr_eu_2018_hun_r2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2714100295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása