F2 - RUSSELL MÁR HÁROM GYŐZELMET SZÁMLÁL, MÉGIS NORRIS VEZET
Forma-2 2018: Paul Ricard (összefoglaló)

_56i8051_4455686.jpg

Noha a Mercedes támogatását élvező George Russell-t idén már háromszor intették le elsőként F2-es futamon, konstans és jó teljesítményének köszönhetően még egy gyengébb hétvége után is Lando Norris – a McLaren juniorja, aki szép lassacskán már más F1-es csapatok számára is kapóssá válik – vezeti a bajnokságot. Eközben már megvan az idei szezon hetedik különböző győztese, Nyck de Vries személyében, aki fölényes győzelmet aratott a sprintversenyen.

Nem csak a Forma-1, hanem annak kisebb testvérkategóriái is visszatértek Franciaországba, ahol a Forma-2-es bajnokság idei ötödik versenyhétvégéjét rendezték meg.

A pénteki szabadedzés során 1:45.562-vel Lando Norris futotta meg a leggyorsabb kört a Carlin-Dallarával, megelőzve a tavalyi GP3-bajnok George Russell-t (ART Grand Prix), Maximilian Günthert (BWT Arden), Nyck de Vriest (Prema Racing) és Louis Delétraz-t (Charouz Racing System). A háromnegyedórás gyakorlás során kétszer jelent meg mindössze a sárga zászló: előbb Alexander Albon lassult le műszaki hiba miatt, majd Artem Markelov csúszott ki.

Pár órával később, a késő délutáni órákban megrendezett kvalifikáción – amely egyébiránt meglehetősen eseménytelenül telt el – új pole pozícióst avatott a Forma-2, George Russell személyében: az ART Grand Prix brit pilótája 1:44.469-es idejével majdnem két tizedmásodperccel győzte le a DAMS thaiját, Alexander Albont, aki mögött a carlinosok, a bajnoki éllovas Lando Norris és Sergio Sette Câmara zártak. A harmadik sorba Luca Ghiotto (Campos Racing) és Jack Aitken (ART Grand Prix), a negyedikbe Artem Markelov (Russian Time) és De Vries, az ötödikbe pedig Louis Delétraz (Charouz Racing System) és Nicholas Latifi (DAMS) kvalifikált.

_r3i9145_4456964.jpg

A főfutam során pedig nem volt könnyű dolga George Russell-nek, ami idei harmadik győzelmének megszerzését illeti, ugyanis Sette Câmara az utolsó pillanatokig megnehezítette a dolgát – olyannyira, hogy a Carlin brazilja kis híján még az utolsó kanyarban is beszúrt, de végül a Mercedes-juniort megelőzni már nem tudta.

Menny, majd pokol – röviden így lehetne jellemezni Roberto Merhi és az MP Motorsport szombati futamát. A korábbi F1-es spanyol ugyanis a 14. helyről rajtolva ért célba harmadikként, amely eleinte idei második dobogós helyezését jelentette – azonban a pozícióját nem tarthatta meg, ugyanis diszkvalifikáltak a guminyomásra vonatkozó direktívák megszegése miatt. Így a harmadik helyért járó serleg végül Luca Ghiottóhoz és a Campos Racinghez került.

Eközben a bajnokaspiránsok alapvetően katasztrofális versenyt zártak: Lando Norris egy balszerencsés módon elsült boxstratégiai lépés után csak a 16. helyen látta meg a kockás zászlót, míg Artem Markelov csak a 14. helyig tudott felzárkózni azt követően, hogy a rajtnál lefulladt. Az első sorból Albon szintén felejthető versenyt zárt, ugyanis egy váratlan motorprobléma a dobogós esélyeit kiesésre cserélte.

A dobogósok mögött mindenesetre a 15. helyről felzárkózó Antonio Fuoco (Charouz Racing System), De Vries, Delétraz, Latifi, Tadasuke Makino (Russian Time), Nirei Fukuzumi (BWT Arden) és Arjun Maini (Trident) zárt pontszerző helyen.

A főfutam végeredménye:

f2_2018_paul_ricard_r1.jpg

A vasárnap sprintversennyel pedig újabb név iratkozott fel a 2018-as győztesek listájáról, Nyck de Vries személyében: a McLaren protezsáltja – aki az utóbbi időkben, Lando Norris felbukkanásával talán egy kicsit a háttérbe szorult – pazar teljesítményt nyújtott és majdnem 10 másodperc előny birtokában intették le elsőként. Mögötte Louis Delétraz és Luca Ghiotto zártak a második és a harmadik pozíciókban.

A Prema hollandja számos látványos előzést mutatott be a verseny első felében, a 13. körben pedig a Charouz-csapat svájciját az 5-ös kanyarban kívülről körbeautózva vette át a vezetést.

_r3i0730_4457403.jpg

A cseh csapat örömét Fuoco negyedik helye tette teljessé, az olasz mögött pedig a 16.-ről az ötödik helyre felzárkózó Lando Norris futott be, csapattársa, Sette Câmara és a két DAMS-os, Albon és Latifi előtt.

Ellenben szörnyen alakult a vasárnap az ART Grand Prix számára, ugyanis George Russell már a rajtnál két körös hátrányba került gázpedálproblémák miatt, míg Jack Aitken a bemelegítő körön forgott meg és így ki is esett.

A futam krónikájához fűződik még az idei autósport-szezon egyik, ha nem a legmegdöbbentőbb csapatrádiózása, amely a tridentes Arjun Maini nevéhez köthető – az indiai ugyanis a leintés után kifakadt a csapatára, hogy nem támogatják őt és kifejtette, hogy elege van az új specifikációjú F2-es autókból.

Sky Sports F1 � on Twitter

SOUND ON: Probably the most incredible radio message you will hear this year - Arjun Maini's frustrations at engine issues boils over!! https://t.co/bCW8GMPf4N ... #SkyF1 #F1 #FrenchGP #F2 https://t.co/jv4T0XbA0c

„Srácok, esküszöm, hogy nem támogattok engem, miközben én mindent megteszek minden kib@**ott eseményen! Nem csinálhatjátok ezt velem! A kanyar kijáratán nincs meg ez a kib@**ott erő az autóban, miért nem hisz nekem kib@**ottul senki sem?!” – így hangzott Maini rádiózása.

Később az indiai a motorsport.com hasábjain magyarázta a bizonyítványát és azt, hogy mi állt frusztrációja hátterében: „Egész hétvégén majdnem 7 kilométer/órát veszítettünk az egyenesben és már a szabadedzésen problémánk volt. Azt mondták, hogy egy vezeték olvadt meg, amelyet ugyan kicseréltünk az időmérőre, de megint megolvadt. Ismét nem volt sebességem az egyenesben, sem a csapattársamhoz, sem senki máshoz viszonyítva. Utána megint azt mondták, hogy javították a problémát, de aztán az első futamon ismét nem volt egyenesbéli tempóm és ugyanez volt a másodikon is. Úgy gondolom, másoknak is volt hasonló problémája és egyesek motorja őrült módon vontatott volt. Ez egy vicc, ami most ebben a bajnokságban zajlik…”

A sprintfutam végeredménye:

f2_2018_paul_ricard_r2.jpg

Ami pedig a bajnokság állását illeti, Norrisnak a gyengébben sikeredett hétvége ellenére is van még egy 13 pontos előnye Russell-lel szemben, míg a 3. helyen De Vries hátránya már 29 pontra rúg. A hollandtól további 2 pontra van elmaradva Albon, néggyel Markelov és héttel Sette Câmara. A csapatbajnokságban a Carlin előnye 32 egységnyi az ART Grand Prix-val szemben, amely mögött a DAMS hátránya 66 pont.

A folytatásra már a soron következő hétvégén, a Red Bull Ringen sor kerül.

Fotó: Joe Portlock / FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr314078285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása