GP3 - FRANCIA TAROLÁS A PAUL RICARD-I IDŐMÉRÉSEN
GP3 2018: Paul Ricard - Szabadedzés, Időmérő edzés

_r3i6304_4455682.jpg

Az MP Motorsport színeiben versenyző Dorian Boccolacci vezetésével három francia bérelte ki az első három rajtpozíciót a szombat délelőtti főfutamra a GP3 franciaországi fordulóján.

A pénteki nap folyamán először a GP3-as mezőny gördülhetett ki a Paul Ricard-i versenypályára, mégpedig a 45 perces szabadedzés apropóján, amely az ART Grand Prix négyes elsőségét hozta. Anthoine Hubert-hez, a bajnokság éllovasához fűződött a leggyorsabb köridő 1:51.091-gyel, amely több mint négy tizeddel gyorsabb, mint a második helyen zárt Jake Hughes. A Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyéből érkezett brit mögött viszont 47 ezredmásodpercen belül zárt Nikita Mazepin és Callum Ilott is.

_r3i6221_4455675.jpg

Az ifjú Ferrari-növendéket két helyi pilóta, Dorian Boccolacci és Giuliano Alesi (Trident) követték, az első tíz helyezett sorrendje pedig Leonardo Pulcinivel (Campos Racing), Joey Mawsonnel (Arden), Niko Karival (MP Motorsport) és Pedro Piquet-vel (Trident) egészült ki.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2018_fra_fp.jpg

Az időmérő edzésen a barcelonai nyitóhétvégével ellentétben nem Leonardo Pulcini és a Campos Racing kaparintotta meg a pole-t és az azért járó négy pontot. Ugyanis Dorian Boccolacci az utolsó pillanatokban gyűrte le Anthoine Hubert pole-esélyes köridejét – igaz, előbbi 1:50.615-ös ideje mindössze 82 ezreddel volt gyorsabb.

A helyi szurkolók nagy örömére pedig a harmadik rajtkockába is egy francia versenyző ért oda, Giuliano Alesi személyében, aki mögött Nikita Mazepin és Pulcini végzett. Az egykori Forma-1-es pilóta, Jean Alesi fiának is lett volna esélye a pole-ra – elvégre csak 9 század volt a lemaradása –, azonban egy, a 12-es kanyarban vétett hiba megfosztotta őt ettől a lehetőségtől.

_l5r8560_4455625.jpg

Boccolacci csapattársa, Niko Kari a hatodik legjobb köridőt rakta össze a félórás időmérő folyamán, mialatt az ART Grand Prix maradék két autója közül az egyik Callum Ilott-tal a hetedik, a másik Jake Hughes-zsel a 12. helyen zárt. Előbbi mögött Alessio Lorandival és Pedro Piquet-vel, tehát a Trident olasz és brazil pilótájával, valamint Joey Mawsonnel lett teljes a TOP-10.

A mezőnynek pedig van egy új jövevénye, a Renault-junior Christian Lundgaard személyében, aki a 2014-es GP2-es bajnok, Jolyon Palmer öccsének, Will Palmernek a helyét vette át az MP Motorsportnál – a dán kapásból bebizonyította, hogy nem érdemtelenül kapta meg a lehetőséget, ugyanis első időmérőjén az előkelő 11. helyen, mindössze hat és fél tizeddel elmaradva Boccolacci körétől.

A főverseny szombaton 11:30-kor rajtol majd el, míg a sprintfutamot vasárnap délelőtt, 10:50-től bonyolítják le.

Az időmérő edzés végeredménye:

gp3_2018_fra_q.jpg

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114066183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása