F1 - AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON IS KAPÓSAK LESZNEK AZ ULTRALÁGY GUMIK
Forma-1 2018: Osztrák Nagydíj - Gumiválasztások

sebastian_vettel_canadian_f1_grand_prix_xqaloav8uctx.jpg

A minap a Pirelli közzétette a szokásos gumiválasztásos grafikáját, amelyből kiderült, hogy a csapatok jövő hétre érvényes válogatásai terén dominált a lila oldalfalú gumikeverék. Az élcsapatok közül pedig a Ferrarié a legagresszívabb taktika.

Ugyanis az idei nyolcadik nagydíjhétvége során a bajnoki éllovas Sebastian Vettel és csapattársa, Kimi Räikkönen nem kevesebb mint kilenc szett ultralágy gumiból gazdálkodhat, miközben a Mercedes és a Red Bull versenyzőinek eggyel kevesebbet, azaz nyolcat kell beosztaniuk.

A Mercedesen belül megoszlanak a választások, ugyanis Valtteri Bottas négy garnitúrát igényelt a szuperlágy gumiból, miközben a csapattárs Lewis Hamilton csak hármat, hasonlóan Räikkönenhez és a két Red Bull-pilóta, Max Verstappenhez és Daniel Ricciardóhoz.

Eközben Vettel csak kettő szett kért a spielbergi paletta középső tagjából, amelyből magától értetődő, hogy lágy gumikból is ugyanennyi áll a rendelkezésére.

Azonban még így sem a Ferrari a legagresszívabb taktika, ugyanis a Renault és a Williams versenyzői 10 szett kérték a legpuhább gumiabroncsból. Emiatt Lance Stroll (Williams) és Carlos Sainz (Renault) mindössze egy szett szuperlágy és két garnitúra lágy gumit rendelt, a csapattársak, Sergey Sirotkin és Nico Hülkenberg pedig fordítva választottak, azaz két szuperlágy és egy lágy gumiszettet.

Rajtuk kívül pedig csupán egy pilóta akadt, aki egy szett szuperlágyat kért, mégpedig a Sauber újonca, Charles Leclerc, akinek e mellé három lágy és kilenc ultralágy gumigarnitúra társul.

A legtöbb szuperlágy gumira Romain Grosjean, a Haas versenyzője tartott igényt, szám szerint öt szettnyire – ezen túl a francia az ultralágyból hét garnitúrát kért, a lágyból pedig egyet. Ezzel szemben csapattársa, Kevin Magnussen eggyel több lágy gumiszettre adta le a rendelését, de eközben eggyel kevesebb, azaz négy szettnyi szuperlágy gumit kell beosztania.

Az Osztrák Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

21612_09-at-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414059608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása