F1 - MEGNYÍLT A KÖLNI SCHUMACHER-KIÁLLLÍTÁS

2a173f111663a2f01e3c2e2493f5760a.jpg

A Michael Schumacher Private Collection névre hallgató kiállítás többek között tizenkét olyan korábbi autót tartalmaz, amellyel anno a Forma-1-ben a hétszeres világbajnok versenyzett.

A tavaly nyáron beharangozott információkhoz képest ugyan két hónappal később, de a minap megnyitotta kapuit a Kölnben, az egykori Butzweilerhof Repülőtér területén a  Motorworld Cologne Rhineland létesítménnyel együtt a Michael Schumacher Private Collection-kiállítás.

A szervezők elmondása szerint az odalátogatók szemei elé egy minden eddiginél nagyobb, 1000 négyzetméternyi területen elhelyezkedő gyűjtemény tárulhat a hétszeres világbajnok klasszis pilótáról, aki – mint az ismeretes – 2013 decemberében szenvedett el egy súlyos síbalesetet a Francia Alpokban. Autók, trófeák, bukósisakok, versenyruházatok – minden, ami szem-szájnak ingere és a német Forma-1-ben eltöltött 20 évéhez köthető.

Ami a részleteket illeti, kiderült, hogy a kiállított autók listáján szerepel azon 1991-es Jordan, amellyel abban az évben, a Belga Nagydíjon megejtette bemutatkozását a száguldó cirkuszban a német, a világbajnok-győztes Benettonok és nem kevesebb mint hét Ferrari mellett.

2f41d667bf289f697a8fc017208a9b43.jpg

„Ez a kiállítás nagyon különleges darabokat mutat be Michael egyéni gyűjteményéből. A tény, hogy ennek a kiállításnak a Motorworld Cologne Rhineland ad otthon, tökéletes számunkra. Ugyanis mindössze néhány kilométerre vagyunk Michael szülővárosától, amely árulkodik az autók iránti közös szenvedélyről” – nyilatkozta Schumacher menedzsere, Sabine Kehm a kiállítás kapcsán, amely a Schumacher-család külön kérésére a hét minden napján ingyenesen látogatható.

Annyi meg annyi tárgyi emléken túl családi fényképek, újságkivágások, valamint olyan korábbi csapatfőnökökkel és versenyzőtársakkal való interjúkat tartalmazó archív videófelvételek is megtekinthetők, mint Jean Todt és Flavio Briatore, valamint Sebastian Vettel és Felipe Massa.

A szervezők évi félmillió látogatóval számolnak.

Fotó: James Roberts, motorsport.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314052482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása