WEC - A 2020/2021-ES SZEZONTÓL ZÖLD UTAT KAPNAK A HIPERAUTÓK

5b12e7bf07f56.jpg

Új szabályok lépnek majd életbe az LMP1-es géposztályban két év múlva.

Jóváhagyták az FIA Motorsport Világtanács csütörtöki ülésén a Fülöp-szigeteken az Endurance Világbajnokság LMP1-es kategóriájára vonatkozó új szabályokat, amelyek a 2020/2021-es szezontól lesznek érvényesek. Viszont idáig csak csekély számú részlet látott napvilágot.

A topkategóriában induló csapatok a költségvetési limiten belül maradva szabadságot kapnak a hiperautó-koncepciót illetően. Ennek kapcsán további információk majd jövő hét pénteken kerülnek nyilvánosságra, amikor is a WEC promótere, az Automobile Club de l’Ouest tartja meg a hagyományos sajtótájékoztatóját, a Le Mans-i 24 órás versenyt megelőzően.

A szabályok, amelyek a „GTP”-név alatt futnak, lehetővé teszik a manufaktúrák számára, hogy prototípusaiknak sportautós kinézetet adjanak.

A szabálykönyvnek az a célja, hogy a teljesítmény a mostani szinten maradjon, de számottevően alacsonyabb költségek mellett. Ezért egy alacsonyabb kaliberű hibridtechnológia lesz engedélyezve, így lehetőség lesz energia-visszanyerő rendszer alkalmazására.

A WMSC-ülésen jelen volt a Toyota, a McLaren, az Aston Martin, a Ferrari és a Ford.

Emellett az FIA által jóváhagyást kapott azon ötlet is, miszerint ösztönözni kéne a női versenyzőket arra, hogy induljanak a WEC-be. A koncepció további részletei úgyszintén az ACO sajtótájékoztatóján derülnek majd ki.

Továbbá megerősítették, hogy a 2019. március 15-én, pénteken esedékes sebringi verseny – amelyet az IMSA WeatherTech Sportautó-bajnokság 12 órás futam előtt bonyolítanak le – 1500 helyett csupán 1000 mérföldes lesz.

Fotó: WEC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714031322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása