F3 - TICKTUM A POLE-BAN, FENESTRAZ 10-EN KÍVÜL
Forma-3-as EB 2018: Hungaroring - 1. szabadedzés, 1. időmérő edzés

fiaf3-1527860253.jpg

Az első hungaroringi időmérő edzés a Motopark brit pilótájának, Daniel Ticktumnak az elsőségét hozta, aki mögött a HitechGP-pilóta Alex Palou és a premás legénység zárt. Mindeközben Ferdinand Habsburg a 11. lett, míg Sacha Fenestraz – aki meglepően jól teljesített újoncként a paui nyitóhétvégén és ennek köszönhetően vezeti a bajnokságot – csupán a 13. legjobb időt futotta meg.

fiaf3-1527860245.jpg

Meglehetősen nagy, 30°C feletti forróság fogadta a DTM és a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyét egyaránt. A kora délutáni órákban le is bonyolították a szabadedzést, amely a premás Guanyu Zhou elsőségével ért véget. A kínai pilóta – aki három héttel ezelőtt, Pau utcáin megszerezte pályafutása első győzelmét – 1:36.238-as körrel bizonyult legyőzhetetlennek, 51 ezredmásodpercet adva csapattársának, Mick Schumachernek, aki még a tavasszal lebonyolított előszezoni tesztek folyamán bizonyult a leggyorsabbnak.

A harmadik helyen a Red Bull juniorja, Daniel Ticktum végzett, megelőzve további két premás pilótát, Marcus Armstrongot és Robert Shvartzmant, valamint a HitechGP három versenyzőjét, Ben Hingeley-t, Alex Palou-t, illetve Enaam Ahmedet. Legjobb carlinosként Jehan Daruvala – aki junior pilótaként tagja a Force India F1-es csapatának – zárt, a kilencedik helyen, míg az első tíz sorrendjét Ralf Aron, a Prema ötödik versenyzője tette teljessé.

A hazai szurkolók szívéhez talán a legközelebb álló Ferdinand Habsburg a 12. helyen kezdte a hungaroringi hétvégét, mialatt a bajnoki éllovas Sacha Fenestraz csak a 18. pozícióban nyitott a Carlin másik gépével.

Megejtette bemutatkozását a román Petru Florescu: a 19 éves pilóta a Fortec Motorsports autójával a 24. legjobb időt futotta meg.

Eközben úgy tűnik, hogy egy másik debütálás végleg meghiúsult: ugyanis a Van Amersfoort Racing megerősítette péntek délelőtt a motorsport.com számára, hogy idén már nem kívánja alkalmazni a 17 esztendős Sophia Floersch-t – aki az elmúlt két évben a 19., illetve a 13. lett a német F4-es bajnokságban –, aki előbb a paui hétvégét hagyta ki, mert pont a pénteki verseny napjára esett az egyik iskolai vizsgája és a Hungaroringen sem jelent meg, ismeretlen okból kifolyólag. Így a holland csapat a jelek szerint idén csak Keyvan Andres Soorinak és Artem Petrovnak biztosít lehetőséget.

fiaf3-1527872766.jpg

A kora esti órákban azután megrendezték az első időmérő edzést, amelyen az első futamra a pole pozíciót Daniel Ticktum szerezte meg. 1:35.275-ös idejével viszont mindössze 32 ezredmásodperccel előzte meg Alex Palou-t, a Hitech Bullfrog GP spanyolját. A brit pilóta egészen sokáig kivárt az első igazán gyorsan körével, majd két perccel a vége előtt tört az élre. Utána Palou próbálta megelőzni, de nem sikerült.

Palou mögött a Prema versenyzői zártak Guanyu Zhou, Mick Schumacher, Marcus Armstrong, Robert Shvartzman, Ralf Aron sorrendben. Az észt mögött a Motopark újonca, Jonathan Aberdein, a HitechGP-s Enaam Ahmed, valamint a motoparkos Jüri Vips tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

Habsburg ezúttal a tizenegyedik legjobb időt futotta meg, mialatt a bajnokságot vezető Fenestraz csak a tizenharmadik lett.

„Ez a pole pozíció kiváló kezdete a hétvégének. Remélem, hogy ezúttal többet tudok kihozni ebből a lehetőségből, mint tettem azt Pauban, ahol harmadik lettem azután, hogy az élről indultam” – nyilatkozta az időmérő után Ticktum. – „A Hungaroringen a jó rajtpozíció nagyon fontos, és az első versenyre meg is szereztem. Most a rajtra fogok fókuszálni, mert elsőként szeretnék majd elfordulni az egyes kanyarban. A verseny kapcsán optimista vagyok, mert nagyon jó az autónk itt.”

A folytatásra szombaton délelőtt, 10 óra 25 perckor kerül sor, az első versennyel.

A szabadedzés végeredménye ITT, az első időmérő edzés végeredménye pedig ITT érhető el.

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014017926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása