F1 - KIK FOGNAK AUTÓBA ÜLNI A SZEZONKÖZI BARCELONAI TESZTEN?

lewis_hamilton_spanish_f1_grand_prix_1el21krvvbax.jpg

Noha véget ért a Spanyol Nagydíj, a csapatok viszont nem dőlhetnek hátra, mert közülük valamennyi néhány napot még a pályán marad, ugyanis a keddi és a szerdai nap folyamán lebonyolítják az idei szezonban az első kollektív gyakorlást.

A két nap folyamán az aktív F1-es mezőny felét, azaz a húszból tíz versenyzőt is láthatunk majd pályára gördülni, köztük két világbajnokkal, a mercedeses Lewis Hamiltonnal és a ferraris Sebastian Vettellel, de autóba ül Valtteri Bottas is, valamint a Red Bull-nál Max Verstappen, a Renault-nál Carlos Sainz, csakhogy a nagyobb nevek közül említsünk néhányat, de kiemelendő az is, hogy Robert Kubica is szerepet kap a Williams autójában.

De a fiatal tehetségekből sem lesz hiány, ugyanis tesztelhet majd Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi (a Saubernél és a Ferrarinál is), Stoffel Vandoorne, Lando Norris, Jack Aitken, George Russell is többek között.

Viszont akadnak további érdekességek is. A Red Bull-nál szerdán például az a Jake Dennis kap lehetőséget, aki a korábbi években ugyan megfordult a Forma-3-as Európa-bajnokságban, valamint a GP3-ban, de az idei évben már az energiaitalos istállóval szoros kapcsolatban álló Aston Martin csapatát fogja erősíteni a Blancpain GT endurance-kupájában.

A McLaren és a Force India úgynevezett „dupla programot” fognak teljesíteni, ugyanis a két csapat egy-egy autójával a Pirellinek fog tesztelni. Ennek „köszönhetően” a Force Indiánál Nicholas Latifi mindkét lehetőséget kap, de George Russell és a GP3-as pályafutását futamgyőzelemmel indító Nikita Mazepin is pályára gördülhetnek. A McLarennél pedig Stoffel Vandoorne, Lando Norris és Oliver Turvey fogják váltogatni egymást a két autóban – az első nap során még mindhárman beülhetnek a volán mögé, de a másodikon már csak a csapat állandó pilótájának számító belga, valamint a teszt- és tartalékpilóta Norris.

Ezen kívül még egy szezonközi teszt kerül lebonyolításra az idei év során, mégpedig a Magyar Nagydíjat követően, július 31-én és augusztus 1-jén.

A barcelonai tesztre vonatkozó pilótafelállások:

2018. május 15., kedd 2018. május 16., szerda
Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Antonio Giovinazzi
Red Bull Max Verstappen Jake Dennis
Renault Carlos Sainz Jack Aitken
McLaren Stoffel Vandoorne Lando Norris
McLaren / Pirelli Lando Norris / Oliver Turvey Stoffel Vandoorne
Haas Romain Grosjean Kevin Magnussen
Force India Nicholas Latifi Nikita Mazepin
Force India / Pirelli  George Russell Nicholas Latifi
Toro Rosso Sean Gelael Pierre Gasly
Sauber Antonio Giovinazzi Charles Leclerc
Williams Oliver Rowland Robert Kubica


Fotó:
Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2013944558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása