WTCR - GUERRIERI NYERT, MICHELISZ ÖTÖDIK A MÁSODIK FUTAMON A NORDSCHLEIFÉN
WTCR 2018: Nordschleife - 2. futam

03718004_ff_1072.jpg

Esteban Guerrieri győzelmével zárult a második verseny a Zöld Pokolban, aki mögött Oriola és Vervisch állhattak fel a dobogóra, míg Michelisz Norbert a nyolcadik rajthelyét egy ötödik pozícióra váltotta fel, mialatt csapattársa, Gabriele Tarquini egy újabb baleset miatt ismét nullázott.

Közép-európai idő szerint még a délelőtti órákban sor került a fordított rajtrácsos, második versenyre, amelyen a piros lámpák elalvására Pepe Oriola reagált jobban a CUPRA-val, miközben az első kanyarban Guerrieri körbeautózta René Rastot, aki mellett Rob Huff is elment. Majd nem sokkal később a szabadkártyás DTM-bajnokot kitették a falba, így Guerrieri került az élre Oriolát, Mullert, Ehrlacher-t, Vervisch-t és a 8. helyről rajtoló Michelisz Norbertet megelőzve.

A visszajátszásból kiderült, hogy mialatt Rast és Huff egymással csatáztak, összeütköztek és Benjamin Lessennes-t is magukkal sodorták. Hátrébb pedig John Filippi koccant Tom Coronellel, amely miatt a Campos Racing franciája defektet kapott.

The Caution Clock ⚠️ on Twitter

Gabriele Tarquini crashes, after he came together with Gordon Shedden at high speed! #WTCR #24hNBR https://t.co/VTldElAGD9

A negyedik szektorban pedig újabb baleset történt: Gordon Shedden próbált elmenni Gabriele Tarquini mellett a 8. helyért, de a skót meglökte az olaszt, így a bajnoki éllovas nekicsapódott a szalagkorlátnak és megint kieséssel zárult számára egy futam!

Majd a Dottingerhohében egy nagyon komoly csata alakult ki a második helyért Oriola, Muller, Ehrlacher és Vervisch között – Vervisch meg is előzte Ehrlacher-t, miközben hátrébb Nathanaël Berthon használta ki a szélárnyék előnyeit a világbajnok Thed Björkkel szemben, átvéve a 9. pozíciót. A következő körben, a Grand Prix-pálya végén pedig kijött a depóba az Yvan Muller Racing svédje és kiállt, vélhetően műszaki hiba miatt.

A második körben a negyedik szektorra pedig Michelisz megérkezett Ehrlacher-ék bolyára, amelytől egy kicsit meglógott Oriola a második helyen haladva. Az egyenesben aztán Vervisch elhúzott Muller mellett, így feljőve a harmadik pozícióba.

Az utolsó kör elején Michelisz Norbit olyan szinten feltartotta Ehrlacher, hogy megérkezett kettejük a két WRT-Audi Jean-Karl Vernay-jel és Sheddennel. Mindeközben Vervisch rontott egyet és ennek köszönhetően Muller vissza tudta előzni a Comtoyou Racing belgáját. Később, a Dottingerhohe előtt Muller és Ehrlacher is rontott egy kicsit, így az egyenesben Vervisch elment Muller mellett, Michelisz pedig nyert egy pozíciót Ehrlacher-vel szemben.

Esteban Guerrieri – első győzelmét aratva a WTCR-ben – futamot nyert a Nordschleifén a Münnich Motorsport Hondájával, mögötte Oriola lett a második, Vervisch először állhatott dobogóra harmadik helye révén. Michelisz Norbi pedig Muller és Ehrlacher között, az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót. A francia Münnich-pilóta mögött Vernay és Shedden kettőse szelte át a célvonalat, az első tíz sorrendje pedig az első pontjait szerző Berthonnal és Coronellel lett teljes.

Ami a Zengő Motorsportot illeti, Nagy Norbi a 18. helyen ért célba, mint a verseny utolsó előtti célba érője, Szabó Zsolt Dávid viszont már az első kör végén kiállt. Egyébként nagyon sokan, szám szerint 8-an nem fejezték be a háromkörös viadalt, név szerint a következő versenyzők: Filippi, Björk, Giovanardi, Lessennes, Rast, Huff, Tarquini és Szabó.

A bajnokság élén jelenleg Tarquini és Muller is 118 pontot számlál, míg Michelisz Norbi hátránya 16 egységnyi a harmadik helyen, Ehrlacher lemaradása pedig 27 pontra rúg a negyediken.

A harmadik futamot 12 óra 20 perckor rajtol majd el, amelyet az Eurosport 1 közvetít élőben.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2813913264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása