WTCR - MONTEIRO: „REMÉLJÜK, HOGY HAMAROSAN SOR KERÜLHET A VISSZATÉRÉSRE”

img_7533.jpg

Viszont erre a portugál elmondása szerint az elkövetkezendő egy-három hónapban biztosan nem fog sor kerülni. Ezentúl szóba került a Zöld Pokol és az elmúlt évek ottani gumiproblémái, de a vele készítettben interjúban kikanyarodtunk a Forma-1-es dobogójára is.

A Túraautó Világkupa (WTCR) előző fordulóján, a Hungaroringen az utolsó nap estéjén interjút készítettünk Tiago Monteiróval. A korábban a Forma-1-et is megjárt portugál annak ellenére ellátogatott a mogyoródi aszfaltcsíkra, hogy a tavaly szeptemberben, Barcelonában elszenvedett tesztbalesetét követően még mindig nem térhetett vissza a versenyzéshez, hogy támogassa a Hondát és a csapatát, a Boutsen-Ginion Racinget, amely átmenetileg a belga Benjamin Lessennes-t alkalmazza helyette, Tom Coronel csapattársaként.

Természetesen a balesetet figyelembe véve az volt az első kérdésünk, hogy miként is érzi magát – erre így felelt Monteiro: „Köszönöm szépen a kérdést, jól vagyok. Kezdek egyre jobban és jobban lenni.”

Azonban azt nem tudja tizenegyszeres WTCC-futamgyőztes, hogy mikor is térhet vissza pontosan: „Egyelőre ez még nem látható tisztán, de úgy gondolom, hogy sajnos még eléggé messze van, de azelőtt is az orvosoknak ki kell értékelniük az állapotomat. Véleményem szerint még legalább egy-három hónap, de még erre sincs garancia, amit úgy értek, hogy reméljük, hogy hamarosan sor kerülhet a visszatérésre.”

img_6558.jpg„Úgy gondolom, hogy a Yokohama fejlesztéseinek be kell váltania a kívánt eredményeket, elvégre van bőven tapasztalatuk. Két évvel ezelőtt éppen vezettem a versenyt, amikor defektet kaptam, majd tavaly, szintén egy defekt miatt, balesetet szenvedtem. Ráadásul az esetem nem is volt egyedüli, hiszen nagyjából 10-13 autó kapott még defektet, ami nem fogadható el. Örömmel tölt el, hogy végül ráeszméltek arra, hogy tenniük kell valamit a helyzettel. Úgyhogy biztos vagyok abban, hogy sikerült valami olyat tenniük, ami jót és biztonságot jelent mindenki számára” – kommentálta Tiago Monteiro a hírt, miszerint idén a Yokohama különleges specifikációjú gumiabroncsokkal készült a németországi versenyhétvégére, miután az előző évek során a Zöld Pokolban rendre problémák voltak a gumiabroncsokkal, olyannyira, hogy több bekövetkezett balesetben kulcsszerepet játszottak a meghibásodások.

„Nyilvánvalóan gyors a Hyundai, mind az autót, mind a versenyzőket illetően. Úgyhogy nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen” – nyilatkozta annak kapcsán Monteiro, hogy miképpen látja a Honda esélyeit, ami a bajnokságot illeti. – „Úgyhogy azt gondolom, hogy harcban vagyunk a címért.”

Utána arról kérdeztük a 41 esztendős versenyzőt, hogy szereti-e a Hungaroringet – a válasz így hangzott: „Igen, nagyon szeretem, mivel szép sikereket értem el itt. Ráadásul tökéletes túraautók számára, ugyanis se nem túl gyors, se nem túl lassú. Igaz, a Forma-1-ben ez a pálya egy kicsit lassúnak bizonyult.”

S ha már szóba került a Forma-1, a 2005-ös Amerikai Nagydíjon szerzett dobogós helyezésének emlékeiről kérdeztük. „Határozottan egy fontos és különleges pillanat volt az életemben, amikor felállhattam a Forma-1-es dobogóra, nagyon jól emlékszem rá. Érdekes helyzetben voltam, mert csak hat autó állt rajthoz, de a nap végén ott voltunk a dobogón, amelyet a versenyen való esélyeinket figyelembe véve megérdemeltük. Folytatni tudtuk ugyanis a futamot, amelynek során a legjobb erőfeszítéseinkkel voltunk azon, hogy befejezzük. Ez pedig kifizetődőnek bizonyult. Büszke vagyok arra a pillanatra, és boldog vagyok amiatt, hogy akkor ott voltam.”

Végül pedig annak kapcsán érdeklődtünk Monteirónál, hogy véleménye szerint ebben az eléggé erős mezőnyben hány versenyző lesz képes összességében futamot nyerni, továbbá hányan fognak majd pariban lenni a bajnoki címért – a portugál pilóta a következőképp felelt: „Igen, ez egy nagyon erős mezőny. Úgy gondolom, hogy legalább 15 versenyző lehet képes futamot nyerni, s nagyjából öten-heten pedig a bajnokságért harcolni.”

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr613902756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása