WTCR - MEGVAN A MÁSIK NÉMETORSZÁGI SZABADKÁRTYÁS

kris_richard_leads_yvan_muller_at_wtcc_race_of_qatar_2017-jpg.jpg

Az elmúlt napokban megerősítették, hogy a Túraautó Európa-kupa 2016-os bajnoka, Kris Richard lesz a másik szabadkártyás induló a DTM-bajnok René Rast mellett és egy, a KCMG csapata által felkészített Hondával fog rajthoz állni.

Az már jó néhány héttel ezelőtt kiderült, hogy a Túraautó Világkupa (WTCR) németországi fordulójának egyik szabadkártyás pilótája a Német Túraautó Bajnokság (DTM) tavalyi bajnoka, René Rast lesz. Azonban az elmúlt egy-két napban fény derült a másik egyfordulós résztvevőre is, aki nem lesz más, mint Kris Richard, aki két évvel ezelőtt megnyerte az ETCC-t, azaz a Túraautó Európa-kupát.

kris_richard_portrait_01-jpg.jpg

„Abszolút nagyszerű lehetőség, főleg egy ennyire különleges pályán” – kommentálta a hírt nagy örömmel a hivatalos sajtóközleményben a svájci versenyző, aki tavaly részt vett a japán és a szezonzáró katari WTCC-hétvégén. – „Teljes mértékben ez a kedvenc pályám, nyertem is már itt még az ETCC-ben egy TCR-autóval, szóval ez egy tökéletes sansz lesz arra, hogy megmutassam a képességeimet a nagy nyilvánosságnak és a támogatóimnak, továbbá bebizonyítsam azt, hogy képes vagyok helytállni egy ennyire versenyképes és erős mezőnyben. A célom pedig nyilvánvalóan az, hogy 2019-ben már teljes évre szóló ülésem legyen a WTCR-ben, és ebből a szempontból ez a verseny lehet a legfontosabb az évben.”

„Tehát ez a kedvenc pályám, mivel semelyik másik pálya nem hasonlít erre. Nagyon hosszú, számos kanyarral tűzdelt, vannak lejtős és emelkedős részek egyaránt, úgyhogy számos kihívást rejteget magában” – ecsetelte Richard, hogy miért is a Nordschleife a kedvenc pályája. – „Ez az aszfaltcsík abból a szempontból nagyszerű, hogy itt igazán meg tudod mutatni az erősségeidet, valamint azt, hogyan tudsz teljesíteni. Hazai pályámnak tekintem ezt és Michael Schumacher volt mindig is a kedvenc versenyzőm. Mindig felnézek rá, ugyanis nagyon szerettem a vezetési stílusát és mindazt, amit a múltban művelt.”

kris_richard_wins_etcc_race_of_nurburgring_nordschleife_2016-jpg.jpg

„Azóta figyelemmel kísértük Kris karrierjét, amióta 2016-ban megnyerte az ETCC-t. Tavaly két WTCC-futamon is indult ennek díjaként, és a szükséges szponzorációs hátteret is össze tudta szedni hozzá. Kris nyert már a Nordschleifén ETCC-versenyt, amellett, hogy a VLN-eseményeken is ismerős arcnak számít. Közel volt ahhoz, hogy idén teljes szezonos ülést találjon magának a WTCR-ben, azonban az idő túl rövidnek bizonyult. Ugyanakkor nincs kétségünk afelől, hogy mi a célja a jövő évre és reméljük, hogy a nürburgringi szabadkártyás szereplése segítséget fog jelenteni a számára” – beszélt elismerően Richardról az Eurosport Events feje és a WTCR promótere, François Ribeiro.

Egy ideig még homály fedte azt, hogy milyen autóval és melyik csapat színeiben fog indulni, de pénteken délelőtt kiderült, hogy egy, a KCMG istálló által indított Honda Civic Type R TCR-autót terelgethet a svájci a Zöld Pokolban, ahová a jövő hétvégén látogat majd el a Túraautó Világkupa mezőnye.

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1913890098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása