GP3 - PALMER ÖCCSE SZINTET LÉP, TELJES AZ MP FELÁLLÁSA

_r3i0641_4371876.jpg

A 2014-es GP2-es bajnok öccse lesz az MP Motorsport harmadik versenyzője, Dorian Boccolacci és Niko Kari csapattársaként.

Szerdán alig több mint egy héttel a barcelonai szezonnyitó hétvége kezdete előtt az MP Motorsport megerősítette, hogy Dorian Boccolacci és Niko Kari csapattársa a harmadik autóban a GP2 2014-es bajnokának és a korábbi Forma-1-es pilótának, Jolyon Palmernek az öccse, Will Palmer lesz.

A 21 éves brit pilóta a holland csapattal két pozitív napot zárt a katalán versenypályán, aki számára ez a bejelentés szintlépést jelent egy erős szezon után a Formula Renault 2.0-ás géposztályában, ahol háromszor nyert és tízszer állt dobogóra, az összetettben pedig a második lett.

„Csodálatos, hogy felléphetek a GP3-ba” – nyilatkozta Will Palmer, a McLaren Autosport Young Driver Award korábbi győztese. – „Annak pedig külön örülök, hogy mindezt az MP Motorsporttal tehetem meg. A barcelonai teszt magabiztosságot adott nekem annak kapcsán, hogy jó munkát tudunk majd végezni, ráadásul van két nagyon erős és tapasztalt csapattársam Niko és Dorian személyében, akik remek viszonyítási alapot biztosítanak nekem, továbbá segítenek abban, hogy gyorsan hozzászokjak az autóhoz és a kategóriához.”

_r3i3417_4443324.jpg

„Will kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Formula Renault 2.0-ban tavaly, úgyhogy nagyon örülünk annak, hogy leigazoltuk az első GP3-as szezonjára” – mondta Sander Dorsman, az MP Motorsport csapatmenedzsere. – „Will-lel, Nikóval és Doriannal a 2018. évi GP3-as felállásunk három potenciális élmenőből áll. Már nagyon várjuk a szezon kezdetét.”

Palmer a Ginetta Junior Championship-ben kezdte el a pályafutását, mielőtt az együléses versenyzést választotta volna. 2015-ben megnyerte a brit Forma-4-es bajnokságot, majd 2016-ra a Formula Renault-ba igazolt, ahol az első szezonját az Európa-kupában egy győzelemmel és két dobogóval, a bajnoki összetett hetedik helyén zárta, mielőtt tavaly a második lett.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry, Julien Falchero, Joey Mawson
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen, Leonardo Pulcini, Diego Menchaca
  • Jenzer Motorsport: Tatiana Calderón, Juan Manuel Correa, David Beckmann
  • MP Motorsport: Niko Kari, Dorian Boccolacci, Will Palmer
  • Trident: Giuliano Alesi, Ryan Tveter, Alessio Lorandi

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9413886512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása