TCR EU - KIDERÜLT, KI LESZ NAGY DÁNIEL CSAPATTÁRSA A M1RA-NÁL!

img_5909.jpg

A spanyol és a portugál TCR tavalyi bajnoka csatlakozik a 20 esztendős magyar versenyzőhöz, aki az előző hétvégén dobogóra vitte a csapat Hyundai i30-asát. 

Ahogyan arról az elmúlt hétvégén beszámoltunk, a Michelisz Norbert tulajdonában lévő M1RA és Nagy Dániel még szabadkártyás indulóként is bebizonyították, hogy arra is érdemesek lennének, hogy a Túraautó Világkupa (WTCR) mezőnyében teljesítsék a szezont, azonban ennek a piszkos anyagiak gátat szabtak, így az idei évben a magyar csapat a TCR Europe-ban fogja képviseltetni magát.

Azonban az egészen mostanáig kérdéses volt, hogy Nagy Dániel csapattársaként ki fogja vezetni a másik M1RA-Hyundait. Viszont, alig néhány nappal az európai szezon indulása előtt bejelentették, hogy a M1RA másik pilótája nem más, mint a TCR Ibérico és a TCR Spain tavalyi bajnoka, Francisco Mora lesz. A 21 éves portugálnak már nemzetközi tapasztalta is van, ugyanis 2015-ban és 2016-ban is részt vett a TCR International Series portugál versenyhétvégéjén, és mind a négy versenyét pontszerző helyen zárta.

Folytatni szerettük volna azt a koncepciót, ami tavaly bevált, és csapatbajnoki címhez segített minket, így a tehetséges magyar versenyzőnk mellé olyan külföldi pilótát kerestünk, aki már bizonyított a TCR-ben. Tavaly az olasz nemzeti bajnok csatlakozott hozzánk, most pedig a portugál és spanyol címvédővel dolgozhatunk együtt. Bízom benne, hogy Francisco Mora csapaton belül Nagy Danit is komoly versenyre készteti majd, hiszen ez a fejlődés kulcsa. Két fiatal, ám egyaránt sikerre éhes pilótával kezdjük a szezont, úgyhogy pozitív vagyok” – fogalmazott a csapat hivatalos sajtóközleményében a csapatfőnök, Bári Dávid.

„Izgatottan csatlakozom a M1RA-hoz, amely tavaly kiváló eredményeket ért el a TCR International Seriesben, és ezáltal számomra is egyértelművé vált, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó. A szezonnyitón hatalmas harcra számítok, hiszen gyors pilóták sorakoznak fel a rajtrácson, de hiszek benne, hogy ott tudok lenni az élmezőnyben. Azt már láttuk, hogy a Hyundai csodálatos autó, azt is tudjuk, hogy a M1RA rendkívül sikeres csapat, szóval az összes feltétel adva van, hogy versenyképes legyek. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, és alig várom a hétvégét” – nyilatkozta Mora.

Ezen túl az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett, amelyek lényeget az alábbiakban közöljük, vázlatszerűen:

  • Igor Stefanovski, aki korábban az ETCC-ben is indult, egy, a saját csapata, a Stefanovski Racing Team által felkészített Hyundai i30-assal fog versenyezni az idei szezonban;
  • A portugál Gustavo Moura részt vesz a most hétvégén esedékes, Paul Ricard-i szezonnyitón a Speedy Motorsport színeiben és egy Audi RS3 LMS-sel – a portugál emellett a barcelonai szezonzárón is indulni fog, a portugál bajnokságban pedig teljes szezont fut;
  • A Pit Lane Competizioni nem kevesebb mint négy autóval fogja képviseltetni magát a Le Castellet-i rajtrácson: a teljes szezonra nevezett Giovanni Altoé és Enrico Bettera egy-egy Audival, az olasz TCR-t tavaly megnyerő Nicola Baldan egy Hyundaijal, Andrea Larini pedig egy CUPRA-val száll majd harcba;
  • A WTCR-ben is versenyző Jean-Karl Vernay kapcsán meg nem sokkal ezelőtt érkezett a hír, hogy a világkupa mellett a TCR Europe-ban is rajthoz áll, a Leopard Lukoil Team színeiben és ugyanúgy egy Audival.

Az eddigi bejelentések alapján így néz ki a TCR Europe 2018-as mezőnye:

Csapat Autó Versenyző(k)
Autodis Piro-Sports Hyundai i30 N TCR Loris Cencetti
Brutal Fish Racing Team Volkswagen Golf GTI TCR Martin Ryba
Comtoyou Racing Volkswagen Golf GTI TCR Maxime Potty, ???
Craft-Bamboo Racing ??? ???, ???
Hell Racing Team by KCMG Honda Civic Type R TCR Josh Files, Tassi Attila
JLG Motorsport CUPRA TCR Jedlóczky L. Márk
JSB Compétition Peugeot 308 TCR Julien Briché
Leopard Lukoil Team Audi RS3 LMS TCR Jean-Karl Vernay
M1RA Hyundai i30 N TCR Nagy Dániel, Francisco Mora
PCR Sport CUPRA León TCR Mikel Azcona, Danny Kroes
Pit Lane Competizioni Audi RS3 LMS TCR Giovanni Altoé, Enrico Bettera
CUPRA León TCR Andrea Larini
Hyundai i30 TCR Nicola Baldan
PSS Racing Honda Civic Type R TCR Viktor Davidovski
Reno Racing Honda Civic Type R TCR Jens Reno Møller
Speedy Motorsport Audi RS3 LMS TCR Gustavo Moura
Sports&You Peugeot 308 TCR Francisco Abreu
Stian Paulsen Racing CUPRA León TCR Stian Paulsen
Stefanovski Racing Team Hyundai i30 N TCR Igor Stefanovski
Target Competition Hyundai i30 N TCR Reece Barr, Dusan Borkovic, Kris Richard
Vekra Racing Team CUPRA León TCR Petr Fulín

 

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9913884554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása