WTCR - HUFF NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT, NAGY DANI DOBOGÓS!!!
WTCR 2018: Hungaroring - Második futam

img_7202_1.jpg

Nagy Dániel megszerezte első dobogós helyezését a Túraautó Világkupában, szinte végig egy másodpercen belül autózva Rob Huff-hoz képest.

Magyar idő szerint néhány perccel délután 15:30 után vette kezdetét a második hungaroringi futam, amelyet Rob Huff kezdhetett meg az élről – a Sebastien Loeb Racing britje jól kapta el rajtolt, holott Nagy Dani indulása sem volt rossz, de a célegyenes végén a 2012-es világbajnok elfordult elsőnek Nagy és Yvan Muller előtt. Az első kör végén Michelisz Norbi a 8., Szabó Zsolti a 11., Nagy Norbi a 13., az időmérőről kizárt Tassi Attila pedig a 27. helyen haladt.

A negyedik körben Gabriele Tarquini – aki a kilencedik helyről indult – egy gyönyörű, agresszív manőverrel előzte meg James Thompsont az ötödik helyért. Mindeközben az élen Nagy Dani simán autózta Huff tempóját, a magyar folyamatosan egy másodpercen belül volt a brithez képest.

Két körrel később Thompson váratlanul lelassult a 2-es kanyar előtt, vélhetően motorhiba miatt, miközben Michelisz Norbi Bennanival kezdett el viaskodni, de a brit drámája révén a marokkói a magyar előtt tudott maradni. Egy kör múlva azonban Michelisz maga mögé utasította a célegyenes végén Benannit, mialatt Szabó Zsolt – Ehrlacher és Vernay megelőzésével – feljött kilencediknek.

img_7265_1.jpg

A hátralévő körökben már nem történt érdemi változás, ugyanis Rob Huff meg tudta őrizni az első helyet, megszerezve első WTCR-győzelmét, másodiknak pedig – fantasztikus teljesítményt nyújtva – Nagy Dani szelte át a célvonalat! A magyar pilóta két nagy öreget – Mullert és Tarquinit – megelőzve lett második, főnöke, Michelisz Norbi a hatodik helyen zárt, Guerrieri mögött.

Az első tízbe még Bennani, Lessennes, Szabó Zsolti és Vernay fért be. Nagy Norbi éppen csak lecsúszott a pontszerzésről, a 11. helyen zárt, Tassi Attila meg a 18. pozícióig tudott felzárkózni.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4013879398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása