WTCR - MICHELISZ PÁLYACSÚCCSAL NYITOTT AZ ÉLEN A HUNGARORINGEN
WTCR 2018: Hungaroring - 1. szabadedzés

03718003_grl_12873_1.jpg

A magyar versenyző már az első szabadedzésen megfutotta a TCR-es pályacsúcsot a hungaroringi aszfaltcsíkon.

Ma már a pályán is kezdetét vette a Túraautó Világkupa hungaroringi hétvégéje, de azért a tegnapi nap sem telt el örömteli hír nélkül: bejelentették ugyanis, hogy a MOL két évnyi szünet után ismételten szponzorálni fogja a Zengő Motorsport csapatát, úgyhogy az üzemanyagvállalat logója mind a WTCR-es, mind a hazai bajnokságokban induló pilóták overálján is felbukkan a továbbiakban.

Ami az első 30 perces szabadedzést illeti, Michelisz Norbert már első blikkre megdöntötte a hungaroringi TCR-es körrekordot, amely szintén az ő nevéhez kötődött a TCR nemzetközi szériájának tavalyi hétvégéjéről: a BRC-Hyundai versenyzője az előző évi 1:52.74-es körét egy 1:52.657-tel tudta felüllicitálni, több mint fél másodpercet adva Thed Björknek, az Yvan Muller Racing versenyzőjének, valamint a Münnich-Hondát terelgető Esteban Guerrierinek.

A negyedik helyen Guerrieri csapattársa, James Thompson zárt, akit a szabadkártyás Nagy Dani követett a M1RA-Hyundaijal az ötödik pozícióban, megelőzve a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Mullert.

Gabriele Tarquini hét tizedmásodperccel maradt el Norbitól, így a hetedik helyen végzett – a bajnokságot vezető olasz versenyző mögött a TOP-10-et a DG-Peugeot-t terelgető Aurélien Comte, a harmadik Münnich-Hondával versenyző Yann Ehrlacher, valamint az SLR-es Mehdi Bennani egészítette ki.

A 2012-es WTCC-bajnok, Rob Huff a 12. helyen nyitotta a hétvégét, míg az előző hétvégén egy futamot nyerő tavalyi TCR-bajnok, Jean-Karl Vernay a Team WRT Audijával a 15. legjobb időt futotta meg. A Zengő Motorsport pilótái, Nagy Norbi és – a pályahatárokra vonatkozó szabályok folyamatos megszegése miatt az edzés közben fekete zászlóval kiintett – Szabó Zsolti a 19., valamint a 22. helyen zártak. Tassi Attila, aki idén ugyebár majd a Hell Racing Team by KCMG csapatával indul a TCR Europe-ban, de szabadkártyásként debütál a világkupa mezőnyében ezen a hétvégén, a 25. lett.

10 óra 10 perckor jön a második szabadedzés.

Az első szabadedzés eredménye:

wtcr_2018_hun_fp1.jpg

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr613875536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása