FE - ROSENQVIST DOMINÁLTA A RÓMAI IDŐMÉRŐ EDZÉST
Formula-E 2018: Róma - 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

2018031800053854i0787.jpg

Az olasz fővárosban egyelőre minden klappol Felix Rosenqvistnek ahhoz, hogy faragjon a Jean-Éric Vergne-nyel szembeni lemaradásából az összetettben - a svéd pole pozíciójába az ég egy adta világon senki sem tudott beleszólni.

Ahogy a mondás is tartja, "minden út Rómába vezet". Hát, a negyedik szezonjában a Formula-E is ellátogatott az olaszországi fővárosba, ahol szombaton reggel kezdetét vette a hatodik "versenyhétvége" a szabadedzésekkel.

Az első gyakorláson a Jaguar brazil versenyzője, Nelson Piquet Jr. zárt az élen egy 1:36.134-es idővel, 81 ezredmásodpercet verve a DS Virgin Racing britjére, Sam Birdre, a harmadik helyen pedig - több mint fél másodperces hátrányban - a csapattárs Mitch Evans zárt. A 45 perces tréning során egy komolyabb baleset volt, amely a másik DS Virgin-pilóta, Alex Lynn nevéhez fűződik.

A második edzésen a Mahindra Racing svéd pilótája, Felix Rosenqvist tört az élre, miután az 1:35.467-es körével nem talált legyőzőre. Mögötte, másodikként Bird végzett közel négy tizedmásodperces hátrányban, a harmadik legjobb időt ezúttal az Audi regnáló bajnoka, Lucas di Grassi futotta meg. A 30 perces gyakorlás sem telt el baleset nélkül, mivel Lynn ismét összetörte az autóját, amely miatt még a piros zászlók is előkerültek.

Összefoglaló videó a szabadedzésekről:

Practice Highlights: 2018 CBMM Niobium Rome E-Prix presented by Mercedes EQ

Alex Lynn had a bad time in Rome practice with two crashes, but how did everyone else fare ahead of ABB Formula E's first Italian race?

Felix Rosenqvist az időmérő edzésen sem vett vissza a tempóból: a svéd - aki a bajnokság második helyén áll - a második pozícióban jutott tovább a Super Pole-ba, ahol aztán szinte a földbe döngölte a vetélytársait. 1:36.311-es köre elegendőnek bizonyult ahhoz ugyanis, hogy majdnem hét tizedmásodperccel megelőzze Sam Bird-öt, aki mögött Mitch Evansszel (Jaguar), André Lottererrel (Techeetah) és a gyors körén egy komolyabb hibát vétő Sebastien Buemivel (Renault e.dams) egészült ki az első öt helyezett sorrendje.

Lucas di Grassi éppen csak lemaradt a pole pozíció sorsáról döntő szétlövésről, így a tavalyi bajnok riválisa mellől, a hatodik rajtkockából várhatja a szezon hetedik versenyének a rajtját, mögé pedig Oliver Turvey (NIO) és a bajnoki pontversenyt 27 ponttal vezető Jean-Éric Vergne (Techeetah) sorakozhatnak fel. A TOP-10-be még Daniel Abt (Audi) és Nick Heidfeld (Mahindra) fértek be.

Akciókban és izgalmas jelenetekben nem volt szegény a kvalifikáció, a legbizarrabb jelent talán a bokszutcában történt, ugyanis még az első másodpercekben összeütköztek a csapataik, az Andretti és a Dragon garázsa előtt Antonio Félix da Costa és a háromszoros WTCC-bajnok José Maria Lopez, amelyet követően mindkettejük számára véget ért a menet.

Ezentúl még Edoardo Mortarának volt egy balesete: a svájci-olasz venturis a 12-es kanyar kijáratánál besokallt, s eltalálta a falat, amely miatt kitört az autó jobb hátsó kereke.

A római ePrix közép-európai idő szerint 16 órakor fog elrajtolni, az eseményeket pedig az Eurosport 1 élő közvetítése révén kísérhetjük figyelemmel.

Az időmérő edzés végeredménye:

fe_2018_ita_q.jpg

Összefoglaló videó az időmérő edzésről:

Qualifying Highlights: 2018 CBMM Niobium Rome E-Prix presented by Mercedes EQ

Qualifying threw up a few surprises in Rome - find out who took pole in our highlights package! Subscribe for more ABB Formula E: https://goo.gl/med6hM Race Tickets: http://info.fiaformulae.com/ Visit Our Site For More: http://www.fiaformulae.com/ Like Us On Facebook: https://www.facebook.com/fiaformulae Follow Us On Twitter: https://twitter.com/FIAformulaE Follow Us On Instagram: https://instagram.com/fiaformulae/

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr513834206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása