WTCR - DRÁMA: MICHELISZ AZ UTOLSÓ RAJTKOCKÁBÓL VÁGHAT NEKI A SZEZONNAK
WTCR 2018: Marokkó - 1. időmérő edzés

03718002_0997.jpg

Michelisz Norbert Hyundaija kigyulladt a WTCR marokkói időmérő edzésén, s hiába lett második, motorcsere miatt csak a sor végéről kezdheti meg az első versenyt.

Azok után, hogy a szabadedzések során a mezőnynek nedves körülmények között kellett pályára gördülnie, az időmérő edzésre a napsütésé lett a főszerep. Nem sokkal később viszont egy még ragyogóbb történés adott bizakodásra okot a magyar rajongóknak, ugyanis Michelisz Norbert félidőre átvette a vezetést a BRC Racing Team Hyundaijával annak ellenére, hogy egy elektronikai meghibásodás miatt ki kellett hagynia szinte teljes egészében a második szabadedzést.

Azonban a korainak bizonyult öröm után jött az üröm, mivel nemsokára az került képernyőre, ahogyan a 33 éves magyar félreáll a pályán, s mint kiderült a visszajátszásból, motorhiba miatt, amelyet az autó hátuljából felcsapó lángcsóvák bizonyítottak be. Az azóta eltelt pár órában csend volt annak kapcsán, hogy mi lesz Norbi sorsa, túlélte-e a motor vagy sem, kell-e cserélni vagy sem. Egészen mostanáig: nemrég ugyanis a TouringCarTimes arról számolt be, hogy sajnálatos módon nem sikerült kibekkelni a motorcserét, így Michelisz a WTCR első versenyét az utolsó rajtkockából kezdheti meg.

Ezért pedig amiatt is bánkódhatunk, mert a magyar pilótának láthatóan megvolt a tempója még a pole pozícióhoz is, de még a tűzeset előtt futott 1:24.834-es ideje is elegendő lett volna a második rajtkockához...

03718002_1029.jpg

A pole pozíciót Michelisz tavalyi riválisa, Thed Björk szerezte meg az Yvan Muller Racing Hyundaijával, 136 ezredmásodperccel megelőzve a magyar idejét. A harmadik helyen pedig a másik BRC-Hyundai végzett Gabriele Tarquinivel a volánnál, megelőzve a TCR tavalyi bajnokát, Jean-Karl Vernay-t és Rob Huff-ot.

Kisebb meglepetésre John Filippi a hatodik lett a Campos-CUPRA-val, megelőzve a legjobb hondást, Esteban Guerrierit, aki mögött az első tíz sorrendjét Gordon Shedden (WRT-Audi), Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) és Yvan Muller (YMR-Hyundai) tették teljessé. A legjobb Peugeot-pilóta Aurélien Comte (DG Sport), aki a 12. helyen végzett, a leggyorsabb Alfa Romeo-versenyzőnek pedig Fabrizio Giovanardi bizonyult, de ő is csak a 21. időt futotta meg.

A Zengő Motorsport ifjoncai egyelőre még ismerkednek a technikával, ebből adódó a Nagy-Szabó páros a 22-23. helyre kvalifikált.

Az első futamot magyar idő szerint 18 órától fogják megrendezni, amelyet a WTCR hivatalos Facebook-oldalán, valamint az m4sport.hu-n is élőben kísérhetünk figyelemmel.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_mar_q.jpg

Fotó: WTCR Media (Francois Flamand / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613816422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása