F1 - A FERRARIK LEGYŐZTÉK A MERCEDESEKET A BAHREINI IDŐMÉRŐN
Forma-1 2018: Bahreini Nagydíj - Időmérő edzés

sebastian_vettel_f1_grand_prix_bahrain_practice_dbotcmbtah2x.jpg

Kibérelte a Ferrari az első sort Bahreinben, miközben a regnáló világbajnok Lewis Hamilton - a büntetésének köszönhetően - csak a kilencedik helyről vághat neki a vasárnapi versenynek.

Magyar idő szerint délután 17 órakor vette kezdetét a Bahreini Nagydíj időmérő edzése, azonban ekkora a sivatagi helyszínen a napfény helyébe a villanyfény lépett. Ahogy azt megszokhattuk, a kvalifikáció a 15 perces Q1-gyel kezdődött, amelyből hat perc volt hátra, amikor is előkerültek a piros zászlók, miután Max Verstappen elveszítette az uralmát a Red Bull RB14-ese felett a 3-as kanyarból kigyorsítva, és a falnak ütközött.

Formula 1 on Twitter

�RED FLAG � Q1 Heavy impact for Verstappen at Turn 2 #Quali #BahrainGP #F1

Egyébként igazán nagy meglepetések nem voltak, mivel az első hat helyen a három élcsapat végzett, és a kiesőzónában is csak Romain Grosjean (Haas) jelenléte volt meglepő - igaz, a francia ezredre azonos időt futott a 15. helyen továbbjutott Fernando Alonsóval, ám a McLaren-pilóta hamarabb ment át a célvonalon. A francia pilótához a Sauber és a Williams versenyzői csatlakoztak.

A második szakasz folyamán Sebastian Vettel zárt az élen a Ferrarival egy 1:28.341-es kört futva, a németet pedig a mercedeses Lewis Hamilton, valamint Kimi Räikkönen követte a másik Ferrarival. A továbbjutók névsora Valtteri Bottasszal (Mercedes), Daniel Ricciardóval (Red Bull), Nico Hülkenberggel (Renault), Keving Magnussennel (Haas), Carlos Sainz-cal (Renault), Pierre Gasly-val (Toro Rosso) és Esteban Oconnal (Force India) lett teljes. A továbbjutásért folytatott kemény csatában alulmaradt Brendon Hartley (Toro Rosso), Sergio Pérez (Force India), a McLaren-Renault versenyzői, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne, valamint a balesete miatt a Q2-t kihagyó Verstappen.

A Q3-ban pedig az első csörte után Räikkönen állt az élen, de aztán a véghajrában Vettel még 1:28 alá is bement 1:27.958-cal, így a finn visszaszorult a második helyre. A Ferrarik mögött zártak a Mercedesek, amelyek közül Hamiltoné a büntetés értelmében csak a kilencedik pozícióból indulhat, megelőzve Ricciardót és Gasly-t. A franciát Magnussen, Hülkenberg, Ocon és Sainz követték.

A futam vasárnap 17 óra 10 perckor rajtol majd el.

Az időmérő edzés végeredménye:

damwbyaxuai22j3.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5613816544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása