F1 - KETTŐS FERRARI-ELSŐSÉG A BAHREINI MÁSODIK EDZÉSEN
Forma-1 2018: Bahreini Nagydíj - Második szabadedzés

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_bahrain_practice_c1eq93rnbe8x.jpg

2007 Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen lett az első a Bahreini Nagydíj második szabadedzésén csapattársa, Sebastian Vettel és a mercedeses Valtteri Bottas előtt. A finn ferraris számára ennek ellenére nem alakult sallangmentesen a második 90 perces gyakorlás, mivel egy nem jól rögzített kerék miatt az utolsó 20 percet ki kellett hagynia. 

Azok után, hogy az első edzést a harmadik helyen zárta, a másodikon az élre tört a ferraris Kimi Räikkönen, aki azonban így sem lehet nyugodt, mivel valamivel kevesebb, mint 20 perccel a vége előtt laza jobb első kerékkel kellett félreállnia a pályán, miután azt az olasz istálló szerelői nem rögzítették megfelelőképpen. Az esetet pedig azonnal elkezdték vizsgálni a stewardok, és sokáig úgy tűnt, hogy a veszélyes kiengedésnek a levét a 2007-es világbajnok ihatja meg egy hátrasorolásos büntetés formájában, de végül a maranellói alakulat kapott egy 5000 eurós csekket az FIA-tól.

Formula 1 on Twitter

This car produced the fastest lap of #FP2 so far But it's going nowhere fast now � #F1 #BahrainGP

Egyébként a finn 1:29.817-tel lett az első - ezzel mindössze 11 ezredmásodpercet adott a csapattársának, Sebastian Vettelnek, ellenben a Mercedesek Bottasszal és Lewis Hamiltonnal már több mint fél másodpercet kaptak - igaz, utóbbit a gyors körén feltartotta a haasos Kevin Magnussen. Mindeközben a Red Bull-versenyzők, Max Verstappen és az FP1-et az élen záró Daniel Ricciardo hátránya már az egy másodpercet is megközelítette.

A három élcsapat mögött ezúttal Nico Hülkenberg és a Renault zárt, a német pilótát pedig Pierre Gasly (Toro Rosso) és a McLaren-Renault versenyzői, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne követték, megelőzve Romain Grosjeant (Haas), Carlos Sainz-ot (Renault) és a két Force Indiát.

Charles Leclerc pedig továbbra is kiemelkedően teljesít a sivatagban: ezúttal a 16. helyen zárt a Sauber monacóija, de úgy, hogy még csak a második F1-es versenyhétvégéjét teljesíti, fél másodpercet adott annak a Marcus Ericssonnak, akinek ez az ötödik éve a száguldó cirkuszban.

A folytatásra, azaz a harmadik szabadedzésre közép-európai idő szerint szombaton délután 14 órától kerül sor.

A Bahreini Nagydíj második szabadedzésének végeredménye:

f1_2018_bhr_fp2.jpg 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9713815020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása