BF3 - BILLY MONGER MÁR AZ ELSŐ VERSENYÉN DOBOGÓRA ÁLLT!

29790934_1388058191339480_8952763891972476944_n.jpg

Eddig is nehezen találtuk a szavakat Billy Mongerre és mindarra, amit a horrorisztikus balesete óta véghez vitt, de a mai nap után már annyira sem tudjuk szavakba önteni a csodálatunkat, amelyet ezen 18 éves pilótapalánta kitartása és küzdeni akarása iránt érzünk. A brit ifjonc ugyanis első Forma-3-as versenyét a harmadik helyen zárta, amely több mint bravúros teljesítmény!

Talán mindenki emlékszik Billy Mongerre és arra a tavaly április 19-i balesetére, amelyet a brit Forma-4-es bajnokság Donington Park-i fordulóján szenvedett el, amikor is hátulra rászaladt az egyik lassan poroszkáló versenytársára, és amelynek következtében mindkét lábát elveszítette. Azonban ezt a 18 esztendős brit fiatalembert még ez sem tántorította el végső céljától, miszerint egy nap Forma-1-es pilóta szeretne lenni, és ezért a célért küzd azóta is fáradhatatlanul, példaértékű kitartással.

Miután a gyógyulása a megfelelő ütemben haladt, a hét elején bejelentették, hogy Monger rajthoz állhat a brit Forma-3-as széria Oulton Park-i szezonnyitóján a Carlin egyik, speciálisan átalakított autójával. Már magát a visszatérés tényét komoly érdeklődés övezte, de talán még ő maga sem számított arra, hogy első nekifutásra ilyen komoly eredményeket fog produkálni.

Történt ugyanis, hogy már a csütörtöki és a pénteki szabadedzéseken is egészen biztató köröket futott, majd a szombat délelőtt megrendezett időmérő edzést az ötödik helyen fejezte be, mindössze öt tizedmásodpercet kapva a pole pozíciós csapattárstól, Clement Novalaktól.

Mindezt követően a versenyen Novalak és a negyedik helyről rajtoló Krishnaraaj Mahadik már az első körben összeakadtak, amely miatt mindketten rengeteg pozíciót buktak, sőt a brit pilótának a futamot is fel kellett adnia - így Monger az ötödikről már a harmadik helyen találta magát pillanatok alatt. S noha Tom Gamble (Fortec Motorsports) nagy nyomást helyezett a 11 körös verseny folyamán, Billy Monger kitartott a kockás zászlóig, és megszerezte a dobogó legalsó fokát a Double R-pilóta Linus Lundqvist és a szintén carlinos Nicolai Kjaergaard mögött, a győzteshez képest pedig csupán 4 másodperces volt a lemaradása!

billywhizz on Twitter

P3 Baby! Huge thanks to @CarlinRacing and a special mention for @Chilychilton for helping me make this possible! � #BillyWhizz

A hétfői nap folyamán még két versenyt fognak lebonyolítani. Billy Monger előtt pedig le a kalappal!!!!

A brit Forma-3-as bajnokság Oulton Park-i fordulója első versenyének végeredménye:

bf3_2018_oulton_r1.jpg

Fotó: BRDC F3 / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3913797030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása