F1 - TÍZ LÓERŐVEL ERŐSEBB AZ IDEI FERRARI-ERŐFORRÁS

Nagyon úgy néz ki, hogy a Ferrari annak ellenére ért el teljesítménytöbbletet idei erőforrásával, hogy a tavaly év végi sorozatos gondok után főként a megbízhatóság javítására fókuszáltak.

Mint ismeretes, az idei évtől már csak három erőforrás használható fel versenyzőként a rekordhosszúságú, 21 futamos világbajnokságon, a csapatok hatalmas pénzeket használtak fel, hogy tartósabbá tegyék őket. Egy egységnek immáron hét futamot kell kibírnia meghibásodás nélkül.

A Ferrari elsődleges célja az volt, hogy a szezon elején hasonló erőt adjon le a motor, mint amire képes volt tavaly Abu-Dzabiban. Vettel a 2017-es szezon második felében rengeteg technikai gonddal szembesült, így a vörösök nagyobb hangsúlyt fektettek a tartós erőforrás megépítésére.

Most olyan hírek láttak napvilágot, hogy ennek ellenére az első futamra szánt 062EVO névre hallgató specifikáció így is erősebb 10 lóerővel. Több változtatás is történt, a turbófeltöltő rendszer könnyebb lett, nagyobb erőt ad le, rövidebb a reakcióidő és az MGU-H feltöltése is hatékonyabb módon történik.

Érdekes lesz megnézni, hogy mire lesz képes az olaszok új erőforrása a Mercedes teljesen átépített verziójához képest, hiszen továbbra is a németeknél van az előny. Hétvégén, az Ausztrál Nagydíjon ebből kiderülhet valami.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2313765076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása