FE - DI GRASSI INDULHAT AZ ÉLRŐL URUGUAYBAN, DE...
Formula-E 2018: Punta del Este - 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

20180304032650mgl3038.jpg

Az Audi Sport Abt Schaeffler brazil versenyzője a tavalyi montreali szezonzáró óta először zárt az élen időmérő edzést. 

Buemi és Di Grassi voltak a leggyorsabbak a szabadedzéseken

Az idei hatodik, uruguayi versenyhétvége nyitótáncán, azaz az első szabadedzésen Sebastien Buemi (Renault e.dams) bizonyult a leggyorsabbnak egy 1:14.536-os köridővel, amellyel nagyjából négy tizedmásodpercet adott Mitch Evans-nek, a Jaguar új-zélandi pilótájának és Lucas di Grassinak, az Audi regnáló bajnokának.

ABB Formula E on Twitter

Highlights from Practice 1 in Punta del Este for the 2018 CBMM Niobium #PuntaDelEsteEPrix https://t.co/kQ01pPgHTf

A második edzésen aztán Di Grassi megdöntötte Buemi körrekordját egy 1:13.672-es körrel, 418 ezredmásodperccel megelőzve a második helyen záró Sam Birdöt (DS Virgin Racing), akit Mitch Evans követett a Jaguarral a harmadik legjobb időt megfutva.

Volt egy komolyabb baleset a második gyakorlás során: miután az egyik sikánban eltalálta a magasított rázókövet, elveszítette az uralmát az andrettis autója felett és össze is törte azt a brit Tom Blomqvist.

ABB Formula E on Twitter

@tom_blomqvist brings out the red flag in Practice 2 for the 2018 CBMM Niobium #PuntaDelEsteEPrix https://t.co/0VpUzITNyG

Időmérő edzés: Di Grassi indulhat az élről Uruguayban, de...

Valamivel több mint 231 nap és egy közel egy fél Formula-E-szezon telt el Lucas di Grassi utolsó pole pozíciója óta, azonban Punta del Estében idáig minden klappolt számára, és a második szabadedzést követően a kvalifikáción is az élre repítette az Audi Sport Abt Schaeffler versenygépét. Azonban egyelőre nem lehet nyugodt a brazil pilóta - aki az 1:13.948-as idejével bizonyult verhetetlen -, ugyanis egyelőre vizsgálat alatt áll az eredménye, amiért a fináléban átvágta a sikánt a 14-15-ös kanyarkombinációban, de ugyanez vonatkozik a mögötte zárt Alex Lynn-re (DS Virgin Racing), valamint a negyedik rajtkockát megszerző, NIO-s Oliver Turvey-re.

Amennyiben mindhárom versenyzőt megbüntetik, akkor a harmadik helyen zárt Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) kerülne a rajtrács élére, a második pozícióba pedig a bajnokságot vezető Jean-Éric Vergne (Techeetah), aki a leglassabb volt a Super Pole-ban, miután hibázott az első sikánnál, és az autójával érintőre vette a palánkot.

Az előző versenyhétvégén győzedelmeskedő Daniel Abt (Audi Sport Abt Schaeffler) éppen csak lemaradt a Super Pole-ról, a csoportokra bontott kvalifikációt a hatodik helyen zárva, megelőzve a második szezon bajnokát, Sebastien Buemit (Renault e.dams), André Lotterert (Techeetah), Maro Engelt (Venturi) és a pontverseny harmadik helyén álló Sam Birdöt (DS Virgin Racing).

Az összetett második helyén álló Félix Rosenqvistet (Mahindra Racing) mostanában valami fekete felhő kísérheti, ugyanis azok után, hogy Mexikóban műszaki hiba miatt az élről állt ki, az időmérőt csak a 14. helyen fejezte be "annak köszönhetően", hogy autójával nekikoccant a falnak.

A kisebb incidenseken túl több komolyabb baleset tarkította az időmérő edzés menetét. A második csoportban Nico Prost (Renault e.dams) eltört a kormányműve egy, a magasított kerékvetővel való komolyabb találkozót követően a 14-15-ös kanyarban, a harmadikban Nick Heidfeld ütközött a falnak a 17-18-as kanyarban a Mahindrával, majd az utolsó körben Nelson Piquet Jr. bontotta meg a Jaguart a 10-11-es kanyarban - ők hárman - értékelhető idő hiányában - az utolsó három pozícióban zárták az időmérőt.

Igaz, majd Luca Filippi (NIO) mögülük fog indulni, ugyanis kapott egy tízhelyes rajtbüntetést, amiért a második szabadedzésen a megengedettnél gyorsabban haladt a piros zászlós fázis alatt.

Sokáig úgy volt, hogy Edoardo Mortara is kap egy hasonló mértékű hátrasorolást a pénteki shakedown után megejtett karosszériacsere miatt  - de végül a versenybírák visszavonták a büntetést, miután a cserére biztonsági okok miatt volt szükség.

A Punta del Este ePrix este 20 óra után pár perccel veszi majd kezdetét, az eseményeket az Eurosport 1-en kísérhetjük figyelemmel.

FRISSÍTÉS:

Braking News Motorsport

FormulaE - HOPPÁ: tömeges büntetések után Vergne-é a pole! Már az időmérő edzést követően tudni lehetett, hogy a pole pozíciót megszerző Lucas di Grassit (Audi Sport Abt Schaeffler), a második...

Az időmérő edzés rövid, videós összefoglalója:

ABB Formula E on Twitter

Highlights from qualifying for the 2018 CBMM Niobium #PuntaDelEsteEPrix https://t.co/587s3wMC6h

Az időmérő edzés végeredménye:

fe_2018_pde_q.jpg

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4613748420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása