TCR - MEGÉRKEZETT A TÚRAAUTÓZÁS JÖVŐJE, ITT AZ E TCR

2018_tcr_photo_news_072.jpg

A WSC Technológia Társaság a Genfi Autószalonon ismertette az E TCR technikai részleteit, valamint bemutatták a CUPRA e-Racer versenyautót is, melyet a SEAT épített teljes mértékben a szabályoknak megfelelően.

Nagyon komoly mérföldkő ez a túraautózásban, hiszen elektromos túraautó bajnokságot még soha senki sem hozott létre. Az E TCR szabályai szerint épített erőforrás, a sebességváltó és az áramátalakító egyetlen csomagot fog alkotni, amelyet több karosszériába, több autóba és akár a jelenlegi TCR-autókba is be lehet építeni.

A WSC Csoport elnöke, Marcello Lotti így reagált az eseményekre: „Először is szeretném megköszönni a Seat közreműködését, akik megépítették a CUPRA e-Racert, ez az első autó, ami teljes mértékben az E TCR szabályai szerint épült meg. Miért E TCR? Úgy érezzük, hogy felelősek vagyunk a komplett túraautózás közösségéért, és a jelenlegi trendeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Ugyanazokat a technikai alapelveket fogjuk követni, mint ami a TCR-t is oly sikeressé tette, a cél hogy platformot építsünk ki ennek a konfigurációnak is.”

A technikai részletek:

  • Négy-/ötajtós túraautók
  • Az elektromos motor 300 kW-nyi állandó, 500 kW-nyi időmérős teljesítményt képes leadni.
  • Az akkumulátor 65 kWh-s.
  • Hátsókerék-hajtás
  • McPherson első felfüggesztés
  • Dupla lengőkaros hátsó felfüggesztés

Személy szerint én nagyon várom ezt a sorozatot, hiszen ha csak megnézzük, hogy a Formula-E-ből mit ki nem tudnak hozni, akkor érdemes ezt a kategóriát is figyelni. Nyilván a kettő közelről sem hasonlít egymáshoz, de történhetnek itt is érdekes események.

Fotó: TCR sajtóközlemény

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7413724508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása