F1, WEC - KUBICA A MANOR LMP1-ES CSAPATÁNÁL KÖTHET KI?

24176694_2060557970674846_1279705187748181406_n.jpg

Amennyiben jövő héten helytáll a brit alakulat aragóniai tesztjén a lengyel versenyző, idén az Endurance Világbajnokságban versenyezhet.

Alig több mint egy hónappal ezelőtt jelentette be a Williams Martini Racing, hogy Sergey Sirotkint választotta Robert Kubica helyett a csapat második autójába, s így az orosz versenyző lett a Forma-3-as Európa-bajnokság 2016-os bajnokának, Lance Stroll-nak a csapattársa. Azonban a korábban a BMW Saubernél és a Renault gyári csapatánál is megfordult lengyel pilóta sem maradt munka nélkül Grove-ban, hiszen a harmadik számú, teszt- és tartalékversenyzői szerepkört fogja betölteni.

Kubicának -, aki egyébként idén három Forma-1-es hétvégén is részt vehet a pénteki első szabadedzésen - viszont lehet, hogy így sem kell lemondani a főállású versenyzésről. Ugyanis a motorsport.com arról számolt be vasárnap, hogy a 2008-as Kanadai Nagydíj győztese is pályára gördülhet az idén az Endurance Világbajnokság LMP1-es kategóriájában induló Manor csapat tesztjén, amelyet az aragóniai versenypályán rendeznek meg hétfőtől kezdve, három napon át.

A hírek szerint amennyiben Robert Kubica gond nélkül veszi az akadályokat, akár le is szerződhet a Manorral a WEC 2018/2019-es szuperszezonjára. Ez a szériának mindenképpen jó hír lenne, ugyanis akkor a kétszeres világbajnok Fernando Alonso után egy újabb nagy név révén tehetne még nagyobb népszerűségre.

A 33 éves versenyzőt már nem először hozták szóba a WEC-bajnoksággal: a tavalyi szezon elején mindössze egy hajszálon múlott az, hogy Kubica a ByKolles privát LMP1-es induljon, de végül az idény első versenyhétvégéje előtt nem sokkal bejelentették, hogy a két fél szakít egymással.

dtqxp2cxkae2c08.jpg

A Manor a szuperszezonban két, Mecachrome-hajtású Ginetta G60-LT-P1-et fog csatasorba állítani, CEFC TRSM Racing név alatt, és a csapat már megerősítette két versenyzőjét is, a Forma-2-es bajnokság tavalyi szezonját a harmadik helyen záró Oliver Rowland, valamint Charlie Robertson személyében.

Miután Fernando Alonso kedvéért, az IMSA-ban és a Super GT-ben is érdekelt WEC-pilótákat figyelmen kívül hagyva a szervezők áttették egy héttel korábbra, október 14-re a Fuji-ban esedékes 6 órás versenyt, a bajnokság egyetlen eseménye, még a Le Mans-i 24 órás sem ütközik Kubica williamses kötelezettségeivel, tehát ez sem lehet akadály.

A lengyelnek amúgy nem idegen a Manor név sem, ugyanis 2004-ben, a Forma-3-as Makaói Nagydíjon a britek támogatásával indult Lewis Hamilton csapattársaként - az időmérőn legyőzte a pole-ért az azóta négyszeres Forma-1-es világbajnokká avanzsált vetélytársát, a futamot pedig a második helyen fejezte be, Alexandre Premat mögött.

Fotó: Williams Martini Racing - Facebook, Manor WEC - Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2613679390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása