WEC - ALONSO KEDVÉÉRT EGY HÉTTEL KORÁBBAN LESZ A FUJI 6 ÓRÁS

59e2d21ef281a.jpg

Az Endurance Világbajnokság vezetősége megerősítette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban rendezik meg a Fuji-ban esedékes 6 órás versenyt, hogy Fernando Alonso is rajthoz állhasson. Azonban ezzel sok másik versenyző számításait húzták keresztül.

Pénteken jelentették be a szervezők, miszerint egy kicsit változik a 2018/2019-es szuperszezon versenynaptára, ugyanis a Fuji 6 órást a tervezettnél egy héttel korábban, október 14-én fogják megrendezni - így a forduló nem ütközik a Forma-1-es Amerikai Nagydíjjal, tehát Fernando Alonso is indulni tud a Toyota LMP1-es csapatával a futamon. Azonban a WEC japán hétvégéje így időpont szempontjából átfedésbe került az IMSA-bajnokság Petit Le Mans-i viadalával.

Érdekesség, hogy a japán verseny eredetileg erre az október 12-14-i időpontra volt kitűzve, de a WEC vezetősége jobbnak látta, ha egy héttel későbbre teszi, elkerülve az imént említett Petit Le Mans-nal való ütközést. Azonban a Fuji Speedway, amely a Toyota hazai területe, kérvényezte az időpont módosítását.

27655219_10159845764490534_8792360635251243353_n_united_fb.jpg

Ezzel viszont az Endurance Világbajnokság szervezői kiszúrt azokkal a versenyzőkkel, akiknek az IMSA-ban is van szerződésük. Ebbe a kategóriába tartozik Mike Conway (Toyota), Bruno Senna (Rebellion), Renger van der Zande (DragonSpeed), Nicolas Lapierre (Signatech), Olivier Pla (Ford), valamint Harry Tincknell (Ford). De a változást még az olyan versenyzők is hitetlenkedve fogadták a Twitteren, mint Oliver Jarvis, Pipo Derani vagy Nicky Catsburg.

"Sok köszönet az @FIAWEC-nek... Nem hiszem el, hogy meglépték ezt a húzást... Nem voltak figyelemmel és tisztelettel azon versenyzők iránt, akik az IMSA-ban is leszerződtek egy csapattal azzal, hogy ugyanarra a hétvégére tették a futamot. Abban is biztos vagyok, hogy nem leszek az egyetlen, aki nem lesz lenyűgözve a hír hallatán..." - dühöngött (valamilyen szinten jogosan) Pla a Twitteren.

"Hihetetlen!" - kommentálta a hírt Catsburg.

"Sajnálom azokat a versenyzőket, akiknek ki kell majd hagyniuk a Petit Le Mans-t vagy Fuji-t ennek a nevetséges időpont változtatásnak köszönhetően... Remélem, az @FIAWEC-nél emlékeznek arra, hogy az endurance egy csapatszellemi sport, és nem csak arról az egy emberről szól, aki csinálja a show-t" - írta a közösségi oldalán Pipo Derani.

Fotó: WEC Media, United Autosports

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8213651098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása