GP3 - ÚJABB VERSENYZŐJÉT JELENTETTE BE AZ MP MOTORSPORT

27459124_1590864664284639_3513734592209744040_n.jpg

Dorian Boccolacci csapatot vált a 2018-as GP3-szezonra.

Pénteken bejelentette a rajtrácson a DAMS helyét átvevő MP Motorsport, hogy a korábbi Red Bull-junior Niko Kari után egy újabb tehetséges pilótapalántát tudhat a soraiban, Dorian Boccolacci személyében. A 19 éves versenyző Trident csapatától igazolt át, ahol a tavalyi évet igencsak eredményesen zárta: megnyerte az év utolsó versenyét Abu-Dzabiban, s emellett pedig egy barcelonai és egy jerezi második hellyel hívta fel magára a figyelmet, a pontversenyt a hatodik helyen zárva 93 ponttal.

"Jó érzéssel tölt el, hogy a második GP3-as idényemet az MP Motorsporttal tölthetem majd el. Tudom, hogy túlbuzgóak annak kapcsán, hogy jól szerepeljenek a debütáló évükben, felhasználva a Forma-2-ben és a Formula Renault 2.0-ban szerzett tapasztalatukat. Az egyik csapattársam Niko lesz, akinek kapcsán tudom, hogy képesek leszünk egymást nagyszerű teljesítményre ösztönözni. Már nagyon várom az idei szezont" - nyilatkozta Boccolacci az MP Motorsport közleményében.

_x0w9574_4367982.jpg

Sander Doorsman, a holland csapat vezetője pedig így kommentálta a hírt: "Örömmel üdvözöljük Doriant a 2018-as csapatunkban! Remek tempót diktált ugyanis 2017-ben, már az előszezoni tesztek első köreitől fogva, és sokszor ő volt az egyedüli, aki meg tudta szorongatni az állandó élbolyt. Doriannal és Nikóval pedig immár két jó versenyzőnk is van, akik képesek lehetnek dobogós helyezéseket, akár győzelmeket is szerezni. Már alig várjuk itt a csapatnál, hogy megkezdjük a munkát velük!"

Boccolacci a GP3 előtt, 2016-ban a Formula Renault 2.0-ás Európa-kupában ment, ahol két győzelemmel, két pole-lal és hét dobogós helyezéssel az összetettben a második helyet kaparintotta meg, amellett, hogy az észak-európai bajnokságot is a harmadik pozícióban zárta. 2014-ben, az első formulaautós évében második lett a francia F4-ben, mielőtt a Forma-3-as Európa-bajnokságban bizonyíthatott.

Így fest a GP3 2018-as mezőnye az újabb bejelentést követően:

  • Arden International: Gabriel Aubry
  • ART Grand Prix: Callum Ilott, Nikita Mazepin, Jake Hughes, Anthoine Hubert
  • Campos Racing: Simo Laaksonen
  • MP Motorsport: Niko Kari, Dorian Boccolacci

Fotó: MP Motorsport, GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9013629164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása