FE - FOLYTATÓDIK DI GRASSI ÉS AZ AUDI KÁLVÁRIÁJA

20171203132018w6i7546.jpg

Ezúttal egy komolyabb rajtbüntetés tesz keresztbe az Audi regnáló bajnokának.

Amennyire jól sikerült a tavalyi év az Audi és Lucas di Grassi számára, olyannyira nehezen indul az idei év. Már három futamot lebonyolítottak a tizenkettőből, de a Forma-1-et is megjárt brazil versenyzőnek még csak bajnoki pontja sincsen, és ami még inkább megdöbbentő, hogy mindhárom esetben valamilyen műszaki hiba húzta keresztül a számításait.

Legutóbb, Marrákesben ott volt a TOP-5-ben, amikor a hetedik körben váratlanul lelassult alatta az #1-es számú Audi - a brazil pedig annyira nehezen tudta elfogadni a zsinórban harmadik kiesést, hogy még a futam alatt kifakadt a Twitteren:  "Egy újabb megbízhatósági probléma, ami a versenyembe került. Háromból harmadik alkalommal... Hihetetlen! Mostantól kezdve nagyon nehéz lesz a bajnokságért küzdeni... Egy nagyon erős teljesítmény után frusztrálóan hat rám ez a szituáció."

Az újabb műszaki fiaskó után pedig már a csapat is szükségszerűnek érzett valamilyen változtatást, ezért a mai nap folyamán esedékes, chilei ePrix előtt kicserélte Di Grassi autójában az áramátalakítót - igen ám, csak ez a szabályok szerint automatikusan egy 10 rajthelyes büntetést von maga után, ami azt jelenti, hogy ha meg is nyeri a 33 éves pilóta az időmérő edzést, akkor is csak a 11. helyről vághat neki a viadalnak. Ugyanis az ingyenes cserelehetőséget az Audi még a marrákesi kvalifikáción felmerült probléma után lőtte el.

Di Grassinak jelenleg 54 pontos a hátránya a listavezető Felix Rosenqvisttel szemben, aki idáig a háromból kettő futamot megnyert. Csapattársa, Daniel Abt sincs sokkal jobb helyzetben, mivel csak a kilencedik helyen áll az összesítésben, 12 ponttal - a német versenyző állhatna jobban is, azonban adminisztrációs hiba miatt kizárták a hongkongi második versenyről, elbukva a győzelmet.

A mai nap folyamán, a santiagói pályán javíthat az eddigi, nem éppen fényes mutatóin a gyári Audi-istálló - a mai nap programja a következő, magyar idő szerint:

12:00-12:45: Első szabadedzés
14:30-15:00: Második szabadedzés
16:00-17:00: Időmérő edzés
20:00-21:00: Futam

Az időmérő edzést az Eurosport 1 felvételről, 19 órától adja le, míg a futamot élőben sugározza.

Fotó: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2613629114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása