WTCR - A LOEB-CSAPATHOZ IGAZOLT ROB HUFF

img_3072.JPG

Újabb két név vált hivatalossá a Túraautó Világkupa 2018. évi rajtrácsán - többek között a 2012-es világbajnok Rob Huff sorsa is eldőlt.

Mint az ismeretes, kedden járt le a nevezési határidő a WTCR 2018-as szezonjára, ám ehhez képest igencsak lassan körvonalazódik az idei mezőny. A Comtoyou Racing csapata még két hete jelentette be, hogy három Audit fognak csatasorba állítani, amelyekből kettőt Denis Dupont és Aurélien Panis vezetnek majd. Ezután a hét elején jött a Boutsen Ginion Racing bejelentése, amelyből csak annyit tudtunk két Honda Civic-kel lesz ott a mezőny, majd jött a Hyundai gyári támogatását élvező BRC Racing Team közleménye, amelyben pilótáiként Michelisz Norbertet és Gabriele Tarquinit erősítette meg.

volkswagen_golf_gti_tcr-jpg.jpg

Pénteken délelőtt pedig egy újabb alakulat, a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb és Dominique Heintz által irányított Sébastien Loeb Racing fedte fel a versenyzői felállását, megerősítve a bajnokságban való részvételét. A francia alakulat -, amely az előző években Citroëneket futtatott a WTCC-ben - két Volkswagen Golf GTI TCR-t indít a 2018-as szezonban, a volánnál 2012 világbajnokával, Rob Huff-fal és a Yokohama Trophy 2016-os győztesével, Mehdi Bennanival. Kettejük közül előbbi számára - a tavalyi év folyamán a TCR-ban a Leopard Racing Team WRT-nál teljesített 12 futama révén - az autó, míg utóbbinak a csapatkörnyezet számít ismerősnek.

A 38 éves Huff így nyilatkozott a Sébastien Loeb nevével fémjelzett csapathoz való csatlakozásával kapcsolatosan: "Nagyszerű, hogy csatlakozhatok a WTCR-hez, amelyet az Eurosport Events részéről ugyanazok az emberek vezetnek majd, akikkel az elmúlt 13 évben is együtt dolgoztam a WTCC-ben, és emellett folytatom a remek kapcsolatomat a Volkswagennel is, amellyel tavaly kezdtem el versenyezni a TCR-ban. Az pedig egy fantasztikus lehetőség, hogy Sébastien Loeb csapatával folytathatom, amely az előző két évben megnyerte a függetlenek értékelését, s miután a gyártók nem vehetnek részt a WTCR-ben, a frontvonalban leszünk. Idén a célom kizárólagosan a bajnoki cím megnyerése lesz."

img_3272.JPG

"Könnyű és nyilvánvaló döntést hoztam azzal, hogy egy újabb évet a Sébastien Loeb Racingnél maradok - az elmúlt években a kapcsolatunkat a közös bizalomra építettük. A WTCR-autók mások, mint amilyenek az előzők voltak, de a technikai csapatunk már bebizonyította a profizmusát és hozzáértését. Úgyhogy magabiztos vagyok afelől, hogy a Golf GTI-vel már a kezdetektől fogva a győzelmekért fogunk harcolni" - kommentálta a hírt Bennani.

Az eddigi hivatalos bejelentések alapján így áll a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat Autó Versenyzők
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR Aurélien Panis, Denis Dupont, ???
Boutsen Ginion Racing Honda Civic Type R TCR ???, ???
BRC Racing Team Hyundai i30 N TCR Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf GTI TCR Rob Huff, Mehdi Bennani


Fotó:
 Landek Norbert, WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9013627442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása