WTCR - HIVATALOS: MICHELISZ NORBI HYUNDAI-JAL FOLYTATJA

19300826_dc1670e23359d8c0ddd8e18a238d646c_x.jpg

A magyar versenyző öt év után márkát vált, és 2018-ban már a Hyundai, egészen pontosan a BRC Racing Team színeit fogja képviselni a WTCC és a TCR összeolvadásából létrejövő Túraautó Világkupán.

Néhány nappal ezelőtt az olasz motorsport.com már megszellőztette, kedden pedig hivatalosan is megerősítették a hírt, miszerint Michelisz Norbert két év után távozik a gyári Honda alakulatától, és a japán márkát öt közös esztendőt követően leváltva a Hyundai versenyzőjeként folytatja majd a pályafutását a WTCR-ben, a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquini csapattársaként.

A 2017-es WTCC-szezon ezüstérmese és a rutinos olasz versenyző a BRC Racing Team csapatát fogja alkotni - utóbbinak ráadásul már igencsak komoly tapasztalta van a Hyundai i30 N TCR-autót illetően, miután tavaly az egész év folyamán teszt- és fejlesztőversenyzői szerepkört töltött be a dél-koreai márka versenyprogramjában, valamint Alain Menuhöz hasonlóan többek között a TCR Nemzetközi Széria utolsó két versenyhétvégéjén, Kínában és Dubajban éles versenykörülmények között is pályára vihette a gépet, amely rendkívül erősnek bizonyult.

2017-2017_zhejiang_race_1---30_gabriele_tarquini_217.jpg

"Miután tavaly vezető szerepet töltöttem be az i30 N TCR tesztelésében, nagyon jól ismerem az autót. - mondta az 55 éves Tarquini. - "Ez a szezon fantasztikus lehetőség lesz arra, hogy a rendelkezésre álló tapasztalatunkkal az új bajnokság élvonalában legyünk. Újra egy teljes szezonnyi versenyzés előtt állok, amely nem lesz egyszerű, ugyanis biztos vagyok afelől, hogy kemény és versenyképes bajnokság fog kikerekedni."

Michelisz Norbert -, aki a WTCC-ben a világbajnoki második helye mellett két Yokohama Trophy-győzelmet is a magáénak tudhat 2012-ből és 2015-ből - pedig a következőféleképpen kommentálta a hírt a hivatalos sajtóközleményben: "Ugyanúgy érzek, mint anno, a pályafutásom legelején. Egy új csapatnál dolgozom, egy új autóval és egy új bajnokságban. Ez egy új kihívás, amely motiválóan hat rám. Már nagyon várom, hogy újra Gabrielével együtt dolgozzak és még az első futamok előtt tanuljak a tapasztalataiból. Tavaly pedig bebizonyosodott, hogy az i30 N TCR és a BRC Racing Team egy olyan csomagot alkot, amelyet le kell győzni, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy a győzelmek mellett a bajnoki címért is harcolhatunk az idei szezonban."

Emellett a 33 éves magyar versenyző azt is elárulta az Index.hu-n vezetett blogjának legújabb bejegyzésében, hogy abban a szerencsés helyzetben volt, hogy több ajánlat közül kellett választania. Ugyanakkor nagyon hálás a Honda gyári csapatának -, amelynél az előző két WTCC-szezont töltötte -, amiért eljuthatott addig, hogy a világbajnoki címért küzdhessen illetve, hogy a mostani döntését a japánok megértően és nagy empátiával fogadták. Döntésében az motiválta, hogy az új Honda Civic TCR-rel teljesített teszteket követően és a megérzése alapján a Hyundai bizonyult a legjobb választásnak.

2017_wtcc_china_ningbo_0594.jpg

Michelisz továbbá arra is kitért, hogy a következő két hónap a tesztelésről fog szólni, amelynek révén bőven lesz ideje arra, hogy megismerkedhessen az autóval. Végül pedig kitért a saját csapatára, a tavaly a TCR-ben indult M1RA-ra - a kecskeméti központtal rendelkező alakulat kapcsán annyit írt, hogy dolgoznak annak a jövőjén, és mindenképpen a legelőnyösebb opciót szeretné választani.

A WTCR 2018-as idénye április 7-8-án rajtol majd el Marokkóban, majd három héttel később már a Hungaroringen folytatódik. Áprilistól novemberig a mezőny összesen négy kontinenst fog érinteni, és minden egyes versenyhétvégén két időmérő edzést és három futamot rendeznek majd.

Fotó: Hyundai Racing, TCR Media, WTCC Media (David Noels / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7913617618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása