WTCR - BEJELENTETTÉK A 2018-AS MEZŐNY ELSŐ VERSENYZŐIT

wtcr_racb_national_team-denis_dupont_02-jpg.jpg

Megérkeztek az első fecskék a WTCC és a TCR fúziójából létrejött Túraautó Világkupába (WTCR), a Comtoyou Racing két versenyzőjét is bejelentette a 2018-as szezonra.

Amióta bejelentették a WTCR létrehozását, igencsak csendes volt a túraautózás világa, de nem véletlenül. Ugyanis noha hamarosan, január 30-án lezárul a nevezési időszak, és április 8-án Marrákesben elrajtol a 2018-as szezon, egyelőre még számos fontos részlet nem ismert a bajnoksággal kapcsolatosan, és a sportszabályzat sem végleges még.

Ennek ellenére a minap máris bejelentett két versenyzőt a belga Comtoyou Racing, mégpedig Denis Dupont és Aurélien Panis személyében. Előbb a 25 éves Dupont érkezését erősítették meg, aki immár 2016 óta élvezi a Belga Automobil Szövetség (RACB) támogatását - a RACB olyan versenyzőknek segített pályafutásuk egyengetésében, mint amilyen például az immár a Forma-1-ben versenyző Stoffel Vandoorne, vagy a Rali Világbajnokság mezőnyét erősítő Thierry Neuville.

wtcr_racb_national_team-denis_dupont_03-jpg.jpg

Az ifjú belga pilóta tavaly már indult néhány futamon a TCR-ben, s noha a szabadedzések és az időmérők alapján meggyőzőnek tűnt a tempója, mégis csak egy 17. hely jött össze legjobb eredményként, a szezonzáró dubaji hétvége második futamán. Dupont így nyilatkozott a RACB csapatbemutatóján: "Sosem leszek képes arra, hogy igazán megháláljam ezt a kivételes lehetőséget, amelyet a RACB és a Comtoyou adtak nekem. Így részese leszek ennek a növekvő túraautós sorozatnak, és minden korábbinál több időt tölthetek majd a pályán, és egy erős Audi RS3 LMS-t vezethetek. Noha szinte egyik pályát sem ismerem, lesz bőven lehetőségem arra, hogy megmutassam a bennem rejlő értékeket. Remélem, többször is dobogóra állhatok majd."

François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere is nagy örömmel üdvözölte Dupont-t: "Örülök, hogy üdvözölhetem Denis Dupont-t az FIA Túraautó Világkupában, amely remélhetőleg egy sikeres és izgalmas kaland kezdete lesz. Denis egy nagyon versenyképes mezőnnyel fog majd konfrontálódni, úgyhogy semmi kétség afelől, hogy a WTCR jó hely lesz a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek ahhoz, hogy megmutassák képességeiket. Az pedig a Belga Automobil Szövetség elkötelezettségét jellemzi, hogy anyagilag támogatnak egy fiatal versenyzőt, aki így lehetőséget kap arra, hogy nemzetközi szinten versenyezzen - ez tapsot érdemel. Már várjuk, hogy a Comtoyou Racinggel dolgozzunk együtt, amely a TCR Nemzetközi Szériában az egyik élcsapat volt."

wtcr_racb_national_team-denis_dupont_01-jpg.jpg

Geoffroy Theunis, a RACB vezetője pedig szinte a fellegekben járva kommentálta a hírt: "Örömmel tölt el minket, hogy Denis a vadonatúj FIA Túraautó Világkupában fog versenyezni. Ez egy remek kihívás a RACB számára."

Aurélien Panis neve pedig abszolút ismerősen csenghet a magyar autósport-rajongók számára, ugyanis amellett, hogy a korábbi Forma-1-es futamgyőztes, Olivier Panis fia, tavaly a Zengő Motorsport fennállásának első és eddigi egyetlen külföldi pilótájaként versenyzett a WTCC-ben a szezon feléig, majd az év második felét a TCR-ben töltötte, a Boutsen Ginion Racing színeiben.

"Boldog és büszke vagyok amiatt, hogy idén a WTCR-ben a Comtoyou Racing csapatával és egy Audival versenyezhetek. Az első túraautós évem után az új bajnokságban való szereplés volt a célom. Ebből adódóan elégedettséggel tölt el az, hogy egy ennyire versenyképes és profi csapathoz csatlakozhatok - az egyike lesz azon csapatoknak, amely képes lesz az élvonalban harcolni. Már alig várom, hogy kipróbáljam az Audit, és nekivágjak a szezonnak!" - nyilatkozta Panis.

2017-2017_dubai_race_1---28_aurelien_panis_96_1.jpg

A csapatvezető Francois Verbist elismerően beszélt a 23 éves francia pilótáról: "Aurélien egy nagyon gyors és tehetséges versenyző, amelyet az Andros Trophy elektromos kategóriájában minden héten bizonyított. Örömmel üdvözöljük a csapatnál, az Audi Sporttal mindent megteszünk annak érdekében, hogy már az első versenyektől fogva versenyképesek legyünk, és hallhassuk majd a francia himnuszt a dobogón."

Amennyiben pedig hihetünk annak a nyilatkozatnak, amelyet a Comtoyou Racing még tavaly decemberben adott a TouringCarTimes.com-nak, egy harmadik audis pilóta is várható.

Egyébként a történetnek az az érdekessége, hogy azt még nem tudni, nevezett-e már a Comtoyou Racing, mint csapat a WTCR 2018-as szezonjára. Ennek kapcsán a Motorzaj.hu megkereste a belgákat és a WTCR sajtóirodáját is - utóbbitól azt a választ kapta a túraautós magyar szakoldal, hogy "egészen addig egyetlen csapat nevezését sem erősítik meg vagy cáfolják, amíg a január 30-i nevezési határidő után az FIA nem publikálja a nevezett csapatok névsorát".

Fotó: WTCR sajtóközlemény, TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1213586691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása