SUPER GT - KIDERÜLT, MELY CSAPAT SZÍNEIBEN FOG VERSENYEZNI BUTTON

dtuhkifw0aacdxc.jpg

A Honda elárulta, hogy 2009 Forma-1-es világbajnoka a márka melyik egységét fogja alkotni a Super GT 2018-as szezonjában.

Még december elején érkezett a bejelentés, miszerint Jenson Button idén visszatér a főállású versenyzéshez, a japán Super GT-sorozatban versenyezve. A brit versenyző egy Honda NSX-GT-t fog terelgetni a Team Kunimitsu színeiben, amely Takahasi Kunimicu vezetése alatt áll, aki korábban egy futamon állt rajthoz a Forma-1-ben, amellett, hogy a Gyorsaságimotoros-vb 250 köbcentis géposztályában versenyt nyert. Csapattársa pedig a Super Formula 2013-as bajnoka és a Super GT-ben több alkalommal is futamot nyert Jamamoto Naoki lesz.

A 2009-es Forma-1-világbajnoka Izava Takuja helyét fogja átvenni, aki ezután visszatér korábbi csapatához, az ARTA-hoz, s Nojiri Tomoki alkot majd egy csapatot. Kiesett a Honda Super GT-felállásából a tavaly, Fudzsiban szerzett futamgyőzelme ellenére Kobajasi Takasi.

Azonban a Mugennél és a Real Racingnél nem változott a pilótafelállás: előbbinél maradt a Nakadzsima Daiszuke - Mutoh Hideki, utóbbinál pedig a Cukakosi Koudai - Kogure Takasi kettős. Hasonló a helyzet a Nakajima Racingnél, ahol 2018-ban is Macuura Kosuke és Bertrand Baguette fognak versenyezni.

Fotó: Honda

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9913570301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása