F1 - RÄIKKÖNEN VERSENYMÉRNÖKE TÁVOZOTT A FERRARITÓL

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_brazil_previews_1bm7skj-ue2x.jpg

Néhány héttel a 2018-as Forma-1-es szezon kezdete előtt David Greenwood elhagyta a Ferrari csapatát, és a jövőben a Manor WEC-programját fogja erősíteni.

Korábban a Marussia főmérnökeként tevékenykedett, mielőtt a 2015-ös idény előtt Kimi Räikkönen versenymérnökeként a Ferrari csatlakozott volna David Greenwood, aki az olasz csapattal eltöltött három szezont, majd a minap kiderült, hogy személyes okok miatt benyújtotta a felmondását. A hírek szerint a brit szakember visszatér az Egyesült Királyságba, ahol a Manor WEC-alakulatához fog csatlakozni, amely a szériában egy Ginettát állít majd csatasorba az LMP1-es géposztályban.

Egyelőre a Ferrari még nem ismertette, hogy ki lesz a 2007-es világbajnok versenymérnöke a 2018-as szezonban, de a következő hetek során erre is fény derül majd a motorsport.com információi szerint.

Más, kisebb átszervezések is történtek az elmúlt hetekben a Ferrari csapatán belül. Ezek keretein belül a bokszutca falán zajló munkálatok eddigi fő felelőse, Diego Ioverno a jövőben már nem fog elutazni a Forma-1-es versenyhelyszínekre, helyette a maranellói bázison kap majd egy pozíciót.

S könnyen előfordulhat az, hogy konkrét utódot nem is neveznek ki az olaszok Ioverno helyére, hanem szétosztják a kötelezettségeket az utazó mérnöki stáb többi tagja között. A globális szakportál úgy tudja, hogy ezen feladatok egy része Jock Clearre hárulhat. Ráadásul, ha minden igaz, a február 26-án induló tesztszezon előtti hetekben a Scuderia további, hasonló kaliberű átszervezéseket eszközölhet, de ennek kapcsán még nem tudni semmilyen konkrétumot.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4313559939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása