F1 - ÚJ TESZT- ÉS TARTALÉKPILÓTÁT IGAZOLT A FORCE INDIA

24131148_10155737236147936_8468114471756539632_n.jpg

Egy, eddig a Forma-2 mezőnyét erősítő pilótát nevezett meg a Force India csapata az idei teszt- és tartalékpilótájaként.

Péntek délután a konstruktőri pontversenyt az elmúlt két évben a negyedik pozícióban záró Force India bejelentette, hogy Nicholas Latifit igazolta le 2018-ra, mint a csapat tesztversenyzőjét és tartalékosát. A 22 éves versenyző korábban (2016) a Renault-nál töltött be tesztpilótái szerepet, egyébként meg két teljes szezont futott a DAMS színeiben a GP2-ben / Forma-2-ben, amelyet 2017-ben az ötödik pozícióban fejezett be a bajnokságban.

nicholas-latifi-force-india-3.jpg

"Nicholas egy Forma-2-es szezon után csatlakozik hozzánk, és erősíti a versenyzőfejlesztő programunkat. A szimulátoros programunkat fogja támogatni, illetve számos pénteki szabadedzés alkalmával fog a csapattal együtt dolgozni. Már sok fiatal tehetséggel volt dolgunk, és Nicholas a csapatba beépülve rengeteget fog tanulni. Forma-1-es karrier van kilátásban a számára" - nyilatkozta a Force India főnöke, Vijay Mallya.

"A Sahara Force India az a csapat, amely az elmúlt években állandó javult, emiatt is büszkeséggel tölt el az, hogy a Forma-1 egyik sikertörténetének részévé váljak. Buzgón várom, hogy megmutathassam a csapatnak, mire vagyok képes, illetve azt, hogy tudok nekik segíteni abban, hogy közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz." - nyilatkozta a kanadai Latifi.

_56i0727_4214383.jpg

Tavaly év végén még úgy volt, hogy a GP3 2017-es bajnoka, George Russell lehet a befutó a posztra, de ezek szerint a Mercedes a vele kapcsolatos tervei miatt nem volt hajlandó elengedni őt huzamosabb időre.

Fotó: Sahara Force India (Facebook, sajtóközlemény), Zak Mauger/FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9713552763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása