F1 - ÁTMENT A TÖRÉSTESZTEN A 2018-AS FERRARI

sebastian_vettel_f1_grand_prix_brazil_bcoslb4mg5nx.jpg

Az olaszok nem lazsálnak, és elsőkként tolták át a rostán a jövő évi gépüket.

motorsport.com megtudta, hogy az idei konstruktőri bajnokságot a második pozícióban záró Ferrari a jelenleg még 669-es kódnéven futó, 2018-as versenyautója a halóval együtt átment a frontális törésteszteken Milánóhoz közeli Bollate-ban, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által jóváhagyott CSI létesítmény központjában. A teszt alkalmával természetesen jelen volt az olaszok technikai stábjának legfőbb tagjai, többek között a technikai igazgató Mattia Binotto is.

A maranellói együttes arról még jó néhány nappal ezelőtt tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy online, 2018. február 22-én fogja leleplezni az autóját, amely még korábban teljesítette a releváns statikus teszteket.

Hasonlóan több Forma-1-es csapathoz, most a Ferrarinak is meg kell küzdenie azon a kormányzással és az első felfüggesztéssel kapcsolatos változásokkal, amelyet Charlie Whitingék meghatároztak és a múlt hét folyamán közöltek a Technikai Szabályzat 44-es számú pontjában.

A módosításnak annyi a lényege, hogy mostantól kezdve szabálytalannak számít az a koncepció, amely során a kormány forgatásával befolyásolható a felfüggesztés, ezáltal megváltoztatva az autó hasmagasságát - miután azt az FIA is belátja, hogy a teljes mértékű tiltás szinte lehetetlen, megadtak egy 5 milliméteres toleranciaküszöböt. Ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb magasságbéli változás nem mehet végbe az autó elején, mozgás közben.

Az új autó munkálatait egy, a főtervező Simone Resta és az aerodinamikai részleget vezető Enrico Cardille vezette csapat irányítja.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7013520917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása