FE - ÚJABB GYÁRTÓ ÉRDEKLŐDHET A FORMULA-E IRÁNT?

20171203131611j6i7210.jpg

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a Maserati lehet a következő, amely érdeklődését mutathatja ki a manufaktúrák és a rajongók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Formula-E iránt. Igaz, az olasz gyártó hivatalosan még nem lépett kapcsolatba a bajnokság vezetőivel.

A Maserati a Fiat Chrysler Automobiles égisze alá tartozik, amely azóta érdeklődik a 2014 őszén elindult Formula-E iránt, amióta a konszern vezetését Sergio Marchionne vette át, aki márciusban, egy interjúban már kerek perec kijelentette, hogy a Ferrarinak a jövőben majd részt kell venni az elektromos szériában. Igaz, ezzel kapcsolatosan néhány hónappal később nem volt ennyire határozott - akkor már csak annyit mondott, hogy majd a Fiat névnek kell felbukkannia valamilyen formában.

A Fiat Chrysler Automobiles-hoz tartozik az Alfa Romeo, a Maserati, a Fiat, a Dodge és a Chrysler, a motorsport.com pedig úgy tudja, hogy hamarosan a Maserati felbukkanhat Alejandro Agagék sorozatában. A modenai központú gyártót az elmúlt napokban szóba hozták a Forma-1-gyel, mégpedig a Haas F1 Team lehetséges partnereként, de jelen állás szerint nagyobb az esély a Formula-E-szereplésre.

Mostanában az FCA-n belül nagy a mozgolódás, ugyanis az elmúlt hetekben erősítették meg, hogy az Alfa Romeo a Sauber oldalán visszatér a Forma-1-be - az együttműködés pedig nem csak névadó szponzori jellegű lesz, hanem a Ferrari-motorok is a torinói székhelyű gyártó nevét fogják viselni.

A 2019/2020-as, hatodik szezontól fogva tizenkettőre bővül a csapatok száma a Formula-E-ben, a Mercedes és a Porsche érkezésével. Azonban a továbbiakban nem terveznek e fölé a létszám fölé menni, így a Maserati csak úgy csatlakozhat a szériához, ha "összebútorozna" az egyik jelenlegi alakulattal. Jelen állás szerint a Techeetah és a Dragon Racing függetlenek már csak a Formula-E-ben, ráadásul előbbi is lehet, hogy már csak rövid ideig, ugyanis a jövőben megállapodhat a DS-sel, a Citroën sportprogramjáért felelős vállalattal.

Fotó: Formula-E Media (LAT)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7913459747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása