WTCC - DRÁMA KATARBAN: MICHELISZ FÉKHIBA MIATT CSAK 11. LETT AZ IDŐMÉRŐN!
WTCC 2017: Katar, Időmérő edzés / MAC3

03717016_0278.jpg

Amilyen jól alakultak a dolgok a csütörtöki nap folyamán, annyira rosszra fordultak péntekre: Michelisz Norbi pole pozíciós esélyeit csupán két 11. rajthelyre tudta beváltani, miután az autójában elszállt a fék. 

Magyar idő szerint pénteken kora délután került megrendezésre az idei WTCC-szezon utolsó időmérő edzése. A Honda számára már az első szakaszban nem alakultak jól a dolgok, ugyanis Ryo Michigami -, aki a második szabadedzést csütörtökön este a hetedik helyen zárta - kiesett a 12. helyen, miután megforgott az első gyors körén. A japánon kívül még az RC-Lada franciája, Yann Ehrlacher, valamint a Zengő Motorsport versenyzői, Szabó Zsolti és Nagy Dani búcsúztak - a két magyar még a tegnap este folyamán kapott egy megrovást a balesetükért.

Azonban az igazi drámára csak a Q2-ben került sor: azok után, hogy az élen zárta a két szabadedzést és a Q1-et, ezen körét is három lila szektorral kezdte Michelisz Norbi, de a pálya utolsó szakaszán elszálltak a Hondájában a fékek, így két másodperces hátrányban csak a 11. lett, egy tizeddel elmaradva az utolsó továbbjutást érő időtől. A szerelőinek pedig már nem volt elegendő idejük arra, hogy helyrehozzák a meghibásodást - ez a magyar versenyző kiesését jelentette, és mindkét futamra a 11. rajtpozíciót.

Mindeközben a Q3-ba Norbi csapattársa, Esteban Guerrieri, valamint a Münnich Motorsport brit pilótája, Rob Huff mellett mindhárom Volvo S60-as továbbjutott, Nicky Catsburggal, Yvan Mullerrel és a világbajnokságot vezető Thed Björkkel. A fordított rajtrácsos pole pozíciót a nyitófutamra a kvalifikációt a 10. helyen befejező Kevin Gleason szerezte meg az RC Motorsport Ladájával - az amerikai mögül a Sebastien Loeb Racing franciája, John Filippi és a Campos Racing Chevrolet-jét terelgető Kris Richard indulhat majd.

03717016_6551.jpg

Az időmérő edzés felvonásában aztán az utolsóként pályára gördülő Esteban Guerrieri bizonyult a leggyorsabbnak - a Honda frissen igazolt pilótája 2:00.893-as köridővel és bő négytizedes előnnyel szerezte meg pályafutása első pole pozícióját a WTCC-ben! Az argentin mögött Catsburg és Huff zártak a második-harmadik pozíciókban, Björköt és Mullert megelőzve. 

Ezzel Björk a pontversenyben 8.5 pontosra növelte az előnyét Michelisszel szemben, miközben még mindig van hat versenyző, aki matematikai eséllyel rendelkezik a bajnoki címre. A hatodik, egyben utolsó épp a pole-ból induló Guerrieri, akinek 47.5 egységnyi a lemaradása, a két futamon pedig összesen 55 pont szerezhető.

03717016_0656_1.jpg

Valamivel a kvalifikáció után megrendezték a csapatidőfutamot, de miután a Honda részéről Michelisz Norbi gépe finoman szólva sem volt versenyképes állapotba, a Volvóé lett az idei utolsó MAC3. A svéd gyártó autói bő 27 szekundummal előzték meg a Civiceket - így a japánok lemaradása további négy ponttal, összesen 18.5 pontosra hízott a gyártók pontversenyében.

A nyitófutam 19:20-kor, a főfutam pedig 20:35-kor rajtol el magyar idő szerint - mindkét versenyt élőben sugározza az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

wtcc_2017_katar_q.jpg

A MAC3 végeredménye:

wtcc_2017_katar_mac3.jpg

Fotó: WTCC Media (Francois Flamand, Jean Michel Le Meur / DPPI) | Táblázat: fiawtcc.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9513409061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.12.01. 15:04:45

Ez kész. Björk kapott még másfél pontot, ezzel a WTCC remények oda, csak matematikai esélye van Norbinak. Ha Björk fejezi a versenyt akkor bajnok.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása