WTCC - MICHELISZ NORBI MINDKÉT SZABADEDZÉST MEGNYERTE KATARBAN!
WTCC 2017: Katar, 1-2. szabadedzés

03717016_0611.jpg

Remek formában a világbajnoki címért harcoló gyári hondás, Michelisz Norbi: egyik csütörtöki szabadedzésen sem talált ellenfélre Katarban. Riválisa Thed Björk is ott volt mindkét gyakorláson a legjobb ötben.

Magyar idő szerint a csütörtök délutáni órákban kezdetét vette a Túraautó Világbajnokság 2017-es szezonjának utolsó versenyhétvégéje Katarban. A "víkend" magyar szempontból jobban aligha kezdődött volna, ugyanis az első 45 perces szabadedzést Michelisz Norbert zárta az élen a gyári Hondával. A magyar pilóta 2:01.595-tel több mint két tizedmásodpercet adott a Münnich Motorsport Citroënjét terelgető Rob Huff-nak, akit a Polestar Cyan Racing Volvói követtek, Thed Björk - Nicky Catsburg - Yvan Muller felállásban, valamint a Honda beugrója, Esteban Guerrieri  - az argentin munkáját az utolsó negyedórában olajszivárgás hátráltatta.

"Remek kezdés, de nagyon szenvedtem a tapadással. Várható volt, hogy 'zöld' lesz a pálya, de annál is kevesebb volt a tapadás, mint amire számítottam, hogy őszinte legyek. De mindenkinél ugyanezek a gondok jelentkeztek mindenki másnál is. Jó érzés volt elsőként zárni, de tudom, hogy ebből nem szabad túl sok következtetést levonni, ugyanis azért még van mit javítani a beállításainkon. Ugyanakkor remélem, hogy hasonlóképpen tudom folytatni a hétvégét." - értékelt az fiawtcc.com-nak Michelisz az FP1 után.

03717016_6092.jpg

A legjobb tízbe még a Sebastien Loeb Racing három versenyzője, Mehdi Bennani, Tom Chilton és John Filippi fért be - közéjük, a nyolcadik helyre Yann Ehrlacher ékelődött be az RC Motorsport Lada Vestájával. Ami az SLR pilótáit illeti, Tom Chiltonnak kissé kalandosra sikeredett a gyakorlása azzal, hogy már az első percekben eltalálta az autója jobb elejével a kerékvető melletti gumibálát a 7-es kanyarban.

Amikor pedig már csak 15 perc volt hátra a gyakorlásból, előkerültek egy kis időre a piros zászlók, ugyanis Kris Richard alatt megállt a Campos Racing Chevrolet-je, amelyet Motegi előtt még Guerrieri terelgetett - a svájci ennek ellenére odaért a 11. helyre.

A Zengő Motorsport egy újabb nehéz kezdésen van túl, ugyanis tegnap este kiderült, hogy Nagy Dani autójában elszállt a kormánymű. A pótalkatrészt Németországból kellett Budapestre szállítani (ebben a csapatnak a partnere, a 6x6 TAXI segített), ahonnan a "csomag" légi úton ment tovább Dohába. Végül a magyar alakulat szerelői az új elemet - csodával határos módon - idejében az autóba tudták, azonban az edzésen Danit megint utolérte a technika ördöge, ugyanis megadta magát a bal első csonkállvány. A kétszeres magyar bajnok a 15. helyen kezdte a hétvégét, majd' egy másodperccel megelőzve csapattársát, Szabó Zsoltit.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcc_2017_katar_fp1.jpg

A második tréningen Michelisz folytatta az okítást: 1:59.739-es pályacsúccsal verte agyon a mezőnyt a Hondával. Ezzel a magyar pilóta 702 ezredmásodpercet adott csapattársának, az argentin Esteban Guerrierinek, aki bebiztosította a japánoknak a kettős elsőséget. Mögötte két volvós, a világbajnoki éllovas Thed Björk és Nicky Catsburg, valamint két citroënes, Rob Huff (Münnich Motorsport) és Tom Chilton (Sebastien Loeb Racing) zárt.

Noha a közel 2.8 másodperces hátránya Norbihoz képest eléggé tetemesnek mondható, Ryo Michigami, a Honda gyári csapatának harmadik számú versenyzője a hetedik pozícióban zárta a második 45 perces gyakorlást - mindezt ráadásul úgy, hogy ki kellett hagynia a tréning első felét olajszivárgás miatt. A Japán első WTCC-dobogóját két héttel ezelőtt megszerző versenyző mögött Mehdi Bennani (Sebastien Loeb Racing-Citroën), Yann Ehrlacher (RC Motorsport-Lada) és John Filippi (Sebastien Loeb Racing-Citroën) tették teljessé az első tíz helyezett névsorát, megelőzve a Volvo által titkos fegyverként bevetett, négyszeres világbajnok Yvan Mullert.

A Zengő Motorsport számára pedig ezúttal sem akartak összeállni a dolgok... Az edzés első perceiben ugyanis egy nagyon különös baleset történt: Nagy Dani a pálya jobb oldalára kihúzódva elkezdte melegíteni a gumijait, miközben Yann Ehrlacher kihúzódott Szabó Zsolti baljára. Ezután a miskolci pilóta mintha már gyorsabb tempót szeretett volna diktálni - emiatt összeért a balra-jobbra mozgolódó Naggyal, majd nekicsapódott Ehrlacher Ladájának, aztán kis híján megint elkapta csapattársa autóját. Az ETCC-futamgyőztes magyar és a francia versenyző a pálya mellett zárta a szabadedzést, az autóik pedig jelentősen sérültek. Nagy a 15. lett, Szabó érthető okok miatt nem futott mért időt.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcc_2017_katar_fp2_1.jpg

A Björk kontra Michelisz küzdelem magyar idő szerint pénteken 12:30-tól folytatódik az időmérővel, majd 13:40-től a futammal. Ezután, 19:20-tól jön a nyitófutam, 20:35-től pedig a mindent eldöntő főfutam.

Fotó: WTCC Media (Francois Flamand, Jean Michel Le Meur / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5813407203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása