WTCC - ÚJABB FEGYVERT VET BE A VOLVO MICHELISZ NORBI ELLEN: VISSZATÉR YVAN MULLER

yvan_muller_02-jpg.jpg

Váratlan és magyar szempontból nem éppen pozitív bejelentést tett a Volvo gyári alakulatát üzemeltető Polestar Cyan Racing egy nappal a szezonzáró katari hétvége kezdete előtt, miszerint beveti Michelisz Norbiék ellen a Túraautó Világbajnokság valaha volt legeredményesebb versenyzőjét, Yvan Mullert.

Csütörtökön és pénteken véget ér a Túraautó Világbajnokság 2017-es szezonja, s noha több versenyzői is rendelkezik még matematikai eséllyel a bajnoki címre, eléggé nyilvánvaló, hogy legfőbb várományosok a volvós Thed Björk és a gyári Honda pilótája, Michelisz Norbert - kettejüket mindössze 6.5 pont választja el. Emellett a gyártók világbajnoksága is teljesen nyitotta, hiszen a Volvo jelenleg csak 12 világbajnoki egységgel előzi meg a Hondát.

Úgy néz ki, a Volvo mindent megtesz a siker érdekében, és ezt az eszmét követve döntött úgy, hogy az idei szezon folyamán a három gyári versenyző közül a leggyengébb teljesítményt nyújtó Nestor Girolamit kispadra ülteti a szezonzáróra, a helyét pedig a csapat tanácsadó tesztversenyzője, Yvan Muller veszi át.

yvan_muller_03-jpg.jpg

Aki az elmúlt években figyelemmel kísérte a WTCC-t, az tudja, hogy Yvan Mullert nem akármilyen fából faragták. Olyannyira nem, hogy jelenleg ő a bajnokság valaha volt legeredményesebb pilótája. Ugyanis a 2006-tól 2016-ig tartó pályafutása során négy világbajnoki címet és 48 versenyt nyert meg, huszonkilencszer szerezte meg a pole pozíciót, 38 futamon futotta meg a leggyorsabb kört, és 571 kört tett meg vezető pozícióban. (Ezen számok hallatán, és a tavalyi katari fordulóra visszaemlékezve csak ennyit tudunk mondani: jaj...)

"Örülök, hogy visszatérhetek a versenyzéshez azok után, hogy egész évben azon dolgoztunk együtt a csapattal, hogy mindkét bajnokságot vezessük a záróhétvége előtt. A célom az, hogy hozzásegítsem Thedet a világbajnoki címhez és támogassam a Polestar Cyan Racinget a gyártók bajnokságában. Nehéz lesz, de afelől semmi kétségem, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy mindezt véghezvigyük Katarban." - nyilatkozta Muller, aki a tavalyi szezon végén vonult vissza a teljes munkaidős versenyzéstől, a gyári Citroën távozása után.

"Belementem abba, hogy Yvannak adják a helyemet. Ő egy legendás versenyző, aki több tapasztalattal rendelkezik a katari pálya kapcsán, mint én, amely létfontosságú lehet a fináléban. Már nagyon várom, hogy folytassuk a közös munkát 2018 előtt, s természetesen figyelemmel kísérem majd a szezonzárót." - mondta Girolami. Az argentin versenyzőnek nagyon nem jött ki a lépés az idei esztendőben - emiatt csak egy marokkói dobogót és egy japán főfutamos futamgyőzelmet tud felmutatni. A bajnokság pedig a 9. helyen áll momentán, 112 ponttal.

yvan_muller_01-jpg.jpg

Ennek ellenére a Polestar motorsportos részlegének vezetője, Alexander Murdzevski Schedvin eléggé elismerően beszélt Girolamiról: "Nestor nagyszerű munkát végzett az idei évben, és hálásak vagyunk minden erőfeszítéséért. A szezonzáróra érvényes stratégiánk optimalizálásában kulcsszerepet játszik az, hogy beültetjük a lehető legtapasztaltabb és -sikeresebb versenyzőt, aki valaha a WTCC-ben versenyzett - mégpedig Yvan Mullert. Felbecsülhetetlen volt az idei évben végzett munkája, és már nagyon várjuk, hogy a volán mögött láthassuk, a lehető legjobb esélyt ajánlva a Polestar Cyan Racingnek a két bajnoki cím megszerzését illetően."

Ha eddig sem volt könnyű Michelisz Norbi dolga, most pláne nem az, úgyhogy az elkövetkezendő napokban tessék szorítani a magyar versenyzőnek - van miért!

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7913404071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása