GP3 - ÚJ GYŐZTEST AVATOTT A SZEZONZÁRÓN A GP3!
GP3 2017: Abu Dhabi, Második futam

_56i9613_4364662.jpg

A Trident pilótája, Dorian Boccolacci pályafutása első győzelmét aratta a GP3-ban - győztesavatással zárult a 2017-es szezon! 

Vasárnap délelőtt magyar idő szerint, Abu Dhabiban rendezték meg az idei utolsó GP3-as versenyt, amelyet a Trident pilótája, Ryan Tveter kezdhetett meg a pole pozícióból: az amerikai a mögötte indulókhoz hasonlóan simán el tudott jönni, kivéve George Russellt, aki egy kicsit beragadt, így a főfutamon győzedelmeskedő Niko Kari el tudott menni mellett. Azonban néhány kanyarral később rontott az Arden finnje, ami miatt visszaesett a nyolcadik helyre.

Tveter egészen a harmadik körig vezette a futamot, ugyanis a DRS-zónában csapattársa, Dorian Boccolacci könnyedén előzte meg a 11-es kanyar előtt, külső íven. Innentől kezdve pedig a francia versenyzőre senki sem volt veszélyes, így 5.5 másodperces előny birtokában szerezte meg pályafutása legelső győzelmét a GP3-ban.

_x0w9632_4367985.jpg

A pályán Daniel Ticktum lett a második a DAMS gépével, miután bravúrosan előzte meg Alessio Lorandit és Steijn Schothorstöt. Végül azonban csak harmadikként sorolták a britet, Tveter mögött, mert kapott egy öt másodperces időbüntetést, mivel a versenybírák úgy látták, hogy az egyenesben mind a négy kerekével a fehér vonalon belülre ment, amikor az Arden hollandját előzte - ezt pedig úgy kezelték, mint pályaelhagyás általi jogosulatlan előnyszerzés. 

George Russell, a széria ez évi bajnoka a verseny nagyját az indiai Jenzer-pilóta, Arjun Maini mögött töltötte, de a 10. körben végül maga mögé tudta utasítani. Aztán kapóra jött neki Kari és Schothorst koccanása az utolsó előtti körben, a 14-es kanyarnál, amelyből utóbbi egy defekttel jött ki, így a brit ART-pilóta a negyedik lett utolsó GP3-as futamán csapattársa, Antoine Hubert előtt.

Kari a tegnapi futamgyőzelme után törött szárnnyal a hatodik lett, mögötte pedig még a DAMS-os Bruno Baptista és Maini zártak pontszerző pozícióban - kettejük között pont az utolsó körben történt egy helycsere. Az ART Grand Prix részéről Jack Aitken és Nirei Fukuzumi ismét nulláztak, a 10. és a 14. helyen végezve, így az ART-os pilóták között nem történt változás a pontversenyben.

Május 12-én, Barcelonában fog elrajtolni a következő szezon. S ellenben a Forma-2-vel -, ahol Sean Gelael, Lando Norris és Sergio Sette Câmara is biztos üléssel rendelkezik már 2018-ra -, még semelyik csapat sem tett bejelentést, ami a pilótafelállást illeti.

FRISSÍTÉS: A verseny után a bírák kiróttak Karira egy 10 másodperces időbüntetést a Schothorsttel való ütközéséért, míg Bruno Baptista egy 5 másodperces szankciót kapott, amiért a pályát elhagyva jogosulatlan előnyt szerzett. Ezzel a finn a 13., a brazil a 10. helyre esett vissza. Mindez pedig azt jelenti, hogy Maini feljött hatodiknak, Joerg és Aitken meg becsusszant a pontszerző zónába. 

(Az eredményeket és a pontállásokat frissítjük, amint a hivatalos oldal kezelői is megteszik.)

A sprintfutam végeredménye:

gp3_2017_abu_dhabi_r2.jpg

Az egyéni pontverseny végeredménye:

gp3_egyeni_bajnoksag.jpg

A csapatbajnokság végeredménye:

gp3_csapatbajnoksag.jpg

Fotó: GP3 Media | Táblázat: gp3series.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3913396153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása