WTCC - GUERRIERI A KATARI FINÁLÉN IS HELYETTESÍTI MONTEIRÓT

65c1726e0d956e2968d446321e85769a.jpg

Ismételten bejelentést tett a Honda: Guerrieri és Monteiro is ott lesz Katarban, de utóbbi csak a pálya mellől kíséri figyelemmel a világbajnoki döntőt...

Mint az ismeretes, Tiago Monteiro még szeptemberben szenvedett el súlyosabb sérülésekkel járó tesztbalesetet, amikor a Honda gépét tesztelte a barcelonai pályán. A balesetet megelőzően, a nyári szünet után még a portugál gyári versenyző volt a világbajnokság fő várományosa, de az elmúlt három versenyhétvége folyamán visszaesett a hetedik helyre az összetettben, a hátránya pedig 55.5 pontos a bajnokságot vezető Thed Björkkel szemben.

Csütörtökön pedig a Honda bejelentette, hogy a katari szezonzáró is kihagyja az egykori Forma-1-es pilóta, így a japán manufaktúra sorozatban a harmadik versenyhétvégét is Michelisz Norbi - Ryo Michigami - Esteban Guerrieri felállással fogja teljesíteni. Igaz, Monteiro is ott lesz Dohában, de csak azért, hogy jelenlétével és tanácsaival segítse a világbajnokságért vívott küzdelemben a Hondát.

"Noha csalódott vagyok amiatt, hogy nem vezethetek Katarban, a tekintetben izgatott vagyok, hogy Norbi és a Honda világbajnokok lehetnek. Fel sem merült bennem a gondolat, hogy ne legyek ott a csapattal és a hihetetlen szerelőimmel egy olyan pillanatban, amely történelmi lehet. Már a projekt kezdete, 2012 vége óta a Honda része vagyok, és úgy érzem, nagyban hozzájárultam ahhoz, hogy eljussunk eddig a pillanatig. Reálisan gondolkodva már akkor tudtam, hogy annak ellenére, hogy a szezon nagy részében vezettem a bajnokságot, minden esélyemet elveszítettem a világbajnoki címre, amikor nem állhattam rajthoz Makaón, de ez a mostani hír már nem üt meg annyira. Előttem áll az egész tél arra, hogy felépüljek, és nem fogok feleslegesen kockázatot vállalni, helyette inkább az a célom, hogy jövőre visszatérjek a volán mögé" - nyilatkozta Monteiro.

Jövő pénteken tehát a Losail International Circuit-en zárul a szezon. Jelenleg Björk előnye már csak 6.5 pont Michelisz Norbival szemben az egyéni összetettben, a gyártók bajnokságában pedig 12.5 egység választja el a Volvót és a Hondát.

Fotó: WTCC Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3513359225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása