WTCC - A ZENGŐS HONDÁKAT IS DISZKVALIFIKÁLTÁK A KÍNAI HÉTVÉGÉRŐL!

2017_wtcc_china_ningbo_1011.jpg

Noha eleinte úgy tűnt, hogy a Zengő Motorsport kimarad a befecskendezős buliból, nem olyan régen kiderült, hogy mégsem... Nagy Danit és Szabó Zsolti is kizárták az előző futamhétvégéről, a Honda hátránya pedig már hatalmas a gyártók bajnokságában.

Egészen drámai hírre ébredtünk szombat hajnalban, ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bejelentette, hogy kizárja a gyári Hondát, és annak versenyzőit, Michelisz Norbit, Gabriele Tarquinit és Ryo Michigamit az előző, ningbói versenyhétvégéről, miután az üzemanyag befecskendező szabálytalannak bizonyult.

Az első FIA-s tájékoztatásból arra engedtünk következtetni, hogy a Zengő Motorsportot nem fogja elsodorni ez az ár, ami olyan szempontból jó lett volna, hogy pontokban gazdag víkendet zárhatott volna a magyar csapat. De sajnos nem így történt.

Ugyanis órákkal a hajnali bejelentést követően arról is érkezett egy dokumentum, miszerint Zengő Zoli csapatát és versenyzőit, Nagy Danit és Szabó Zsoltit is megfosztották a két héttel ezelőtt elért eredményeiktől. (Mindketten pályafutások legjobb eredményeitől estek el.)

"A kínai versenyhétvégén a technikai delegáció lefoglalt egy-egy üzemanyag befecskendezőt a #66-os és a #99-es autóból is. Az indulók pedig el is ismerték, hogy ezt az alkatrészt használták a hétvége összes eseményén. A vizsgálatot követően az FIA Technikai Részlege megállapította, hogy a két autóban használt üzemanyag befecskendezők nem felelnek meg a J. függelék 263.003-as, 263.004-es, valamint 263.324-es pontjának. A meghallgatás folyamán az induló elfogadta, hogy az üzemanyag befecskendezők nem felelnek meg a szabályokkal." - áll az FIA közleményében.

Ez egy újabb pofon a Hondának, ugyanis ez azt jelenti, hogy NULLA pontot szerzett Kínában. Ennek "köszönhetően" pedig 64 pontosra hízott a Volvóval szembeni hátránya a japánoknak a manufaktúrák kiírásában.

Fotó: WTCC Media (David Noels / DPPI)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5313111806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása